Om aan de drempel van 8,5% vol. alcohol vol te blijven en om te geieten van een aantrekkelijk accijnstarief, is deze drank onderworpen aan de toevoeging van water en mag dit product dan ook niet de vermelding van schuimwijn dragen. Hij is licht met delicate tonen van peer en muscat. Het is een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
De Vuelta, wat de omloop betekent, wordt geproduceerd door Codorniu, het oudste bedrijf en dus ook het eerste dat Cava maakte volgens de traditionele methode.
Verfrissend. Deze halfdroge mousserende rode wijn is gemaakt in de Italiaanse regio Emilia Romagna (waar eveneens Parmezaanse kaas en parmaham geproduceerd worden).
Laat je verleiden door deze 100% Glera mousserende wijn met zijn delicate perlage en onweerstaanbare frisheid. De fijne noten van peer en perzik mengen perfect met zijn subtiele zoetheid en verkwikkende balans. Hij brengt een vleugje elegantie en lichtheid bij elke gelegenheid. Een uitnodiging tot gezelligheid en plezier, om onmiddellijk van te genieten!
-15,00 %De verschillende mosten van pinot, ugni blanc, Elbling en Macabéo vormen het evenwicht van de basiswijn, die licht moet blijven. De eerste gisting is een klassieke "stille witte" gisting. Daarna volgt een tweede gisting in kuipen. Het vrijgekomen koolzuurgas zorgt voor de bruis.
Hij wordt bij Bernard-Massard gemaakt met de modernste apparatuur: temperatuurgecontroleerde gisting, roestvrijstalen vaten, enz. De eerste gisting is een klassieke "witte" gisting. Deze wordt gevolgd door een tweede gisting in drukvaste kuipen. Het koolzuurgas dat vrijkomt bij deze gisting laat de wijn bruisen.
Niet alleen in België maar wereldwijd is cava een zeer populaire drank geworden. Cava Rigol is een fijne mousserende wijn, die in het zuiden van Barcelona volgens de "méthode traditionelle" gemaakt wordt van de traditionele Catalaanse druivensoorten macabeo, xarel-lo en parellada.
Het was zijn ervaring als keldermeester in de Champagne die oenoloog Jean Bernard-Massard ertoe bracht om in 1921 een kelder te creëren aan de oevers van de Moezel. De kwaliteit van de bodems langs de rivier, hun ligging en het gematigde klimaat deden hem denken aan die van de heuvels in de Champagne.
Het is in deze kleine kelder, die voordien toebehoorde aan Moët & Chandon en momenteel deel uitmaakt van de groep Freixenet, dat deze "reserva" geproduceerd wordt. Fijne en aanhoudende bubbels.