Het wijnhuis ligt in Cheste, 20 km ten westen van Valence. Muscat d'Alexandrie wordt hier al sinds mensenheugenis verbouwd. De coöperanten brengen de geselecteerde trossen gezonde, rijpe druiven van de perceelselectie. Ze ondergaan dan een koude maceratie om de aroma's uit de druivenschillen te halen. Dit wordt gevolgd door gisting op lage temperatuur en zelfs een kleine mutage met wijnalcohol om de gisting te stoppen en het jeugdige karakter te behouden dat zo gewaardeerd wordt.
De appellation Côtes de Bergerac Moelleux is officieel Côtes de Bergerac geworden, maar hij blijft licht zoet met 40 g/l natuurlijke suikers. Dit is een zeer geslaagde wijn met een fijne expressie, waarschijnlijk dankzij de ligging vlak naast Saussignac. Om dit te bereiken beschikt de familie Cuisset over alle moderne apparatuur en uitzonderlijke traditionele knowhow.
Dit Porto-huis werd opgericht in de XIXe eeuw door Charles Neville Skeffington. Deze Porto heeft de kwaliteit van een "Tawny" (het type Porto dat bij ons het meest verkocht wordt) en valt op door zijn frisheid (minder dan 100gr. suiker per liter) en door zijn aroma's van kruiden, hout en gekonfijt fruit.
Dit huis, dat werd opgericht in XIXe eeuw door Charles Neville Skeffington, produceert onder andere deze zeldzame witte Porto. Door het relatief lage suikergehalte (100gr/l) behoudt hij zijn frisse fruitigheid en zijn onweerstaanbare nootachtig toetsen.
Deze wijn is, samen met de 10 Year Old, echt de specialiteit van Barros, een van de weinige huizen met Portugese oorsprong. Tawny is de best verkochte port ter wereld. Hij wordt tussen de 3 en 5 jaar gerijpt in vaten (pipa's) om hem de tawny kleur en smaak te geven die zijn naam en stijl bepalen.
Witte port, een weinig bekende en weinig geserveerde delicatesse, impliceert net als rode port dat het zoet is. De productie van witte port verschilt echter doordat de witte druivensoorten meer bloemige aroma's bieden en de rijping minder oxidatief is. Het biedt een breed spectrum aan gastronomische en zelfs mixologische mogelijkheden.
Ruby" is een blend van jonge wijnen waarvan de gisting is gestopt door toevoeging van alcohol. De wijn rijpt vervolgens minimaal 3 jaar in roestvrijstalen vaten en een deel van de tijd in houten vaten voordat hij wordt gebotteld.
Deze cuvée weerspiegelt de ware identiteit van de terroir van Aubuis (klei-kalksteen) die de kracht van deze halfdroge wijn maakt. De langzame vinificatie van met de hand geoogste druiven bij volle rijpheid worden voor een deel in thermo-gereguleerde kuipen gevinifieerd en voor een ander deel in eiken vaten die battonage ondergaan. De 25 g/l natuurlijke suikers verzachten de natuurlijke frisheid van de Chenin.
Er wordt tijdens de fermentatie een beetje alcohol toegevoegd aan deze malbec, waardoor de fermentatie onderbroken wordt en het suikergehalte in de wijn blijft. De wijn macereert nog zo'n vier maanden voordat hij gedurende 1 jaar in eiken vaten rijp.