Het wijnhuis ligt in Cheste, 20 km ten westen van Valence. Muscat d'Alexandrie wordt hier al sinds mensenheugenis verbouwd. De coöperanten brengen de geselecteerde trossen gezonde, rijpe druiven van de perceelselectie. Ze ondergaan dan een koude maceratie om de aroma's uit de druivenschillen te halen. Dit wordt gevolgd door gisting op lage temperatuur en zelfs een kleine mutage met wijnalcohol om de gisting te stoppen en het jeugdige karakter te behouden dat zo gewaardeerd wordt.
De appellation Côtes de Bergerac Moelleux is officieel Côtes de Bergerac geworden, maar hij blijft licht zoet met 40 g/l natuurlijke suikers. Dit is een zeer geslaagde wijn met een fijne expressie, waarschijnlijk dankzij de ligging vlak naast Saussignac. Om dit te bereiken beschikt de familie Cuisset over alle moderne apparatuur en uitzonderlijke traditionele knowhow.
Deze Tawny uit de Haut-Douro, afkomstig van edele druivensoorten en eeuwenoude wijnstokken, combineert complexiteit en zachtheid en onthult aroma's van gekonfijt fruit, kruiden en fijn hout. Een uitzonderlijke port, ideaal om een maaltijd in stijl af te sluiten.
Porto Skeffington White is een zeldzame en verfijnde expressie van de traditionele druivensoorten uit de Haut-Douro, waar de minerale frisheid van oude leisteen samengaat met de betoverende zachtheid van rijping in eikenhouten vaten. Deze likeurwijn, afkomstig van eeuwenoude wijnstokken, verleidt door zijn perfecte evenwicht tussen fruitigheid en complexiteit, ideaal voor uitzonderlijke momenten.
Deze wijn is, samen met de 10 Year Old, echt de specialiteit van Barros, een van de weinige huizen met Portugese oorsprong. Tawny is de best verkochte port ter wereld. Hij wordt tussen de 3 en 5 jaar gerijpt in vaten (pipa's) om hem de tawny kleur en smaak te geven die zijn naam en stijl bepalen.
Witte port, een weinig bekende en weinig geserveerde delicatesse, impliceert net als rode port dat het zoet is. De productie van witte port verschilt echter doordat de witte druivensoorten meer bloemige aroma's bieden en de rijping minder oxidatief is. Het biedt een breed spectrum aan gastronomische en zelfs mixologische mogelijkheden.
Ruby" is een blend van jonge wijnen waarvan de gisting is gestopt door toevoeging van alcohol. De wijn rijpt vervolgens minimaal 3 jaar in roestvrijstalen vaten en een deel van de tijd in houten vaten voordat hij wordt gebotteld.
Deze biologische versterkte Malbec is een Argentijnse parel die kracht en zachtheid combineert, afkomstig van gecertificeerde biologische wijngaarden op hoogte. Met zijn profiel van een natuurlijke zoete wijn, verleidt hij door zijn aromatische intensiteit, zijn evenwicht tussen suiker en zuurheid en zijn zijdezachte textuur. Een gedurfde wijn, perfect om een maaltijd in schoonheid af te sluiten of om te begeleiden bij gastronomische momenten.
Een zachte en verfijnde aperitief, ontstaan uit de combinatie van druivenmost en cognac. Verleidt met zijn rondheid, aromatische rijkdom en Charente-traditie.