HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

A. Ogier & Fils, Châteauneuf-du-Pape (sinds 1859)


Sinds 1859 straalt het huis Ogier binnen de appellatie châteauneuf-du-pape in het Rhônedal. De oorspronkelijke activiteit van tonnellerie heeft aan het huis Ogier een exceptionele site gegeven voor de veroudering van de wijnen uit de regio. Uitzonderlijke percelen in eigendom bieden de opportuniteit om grote wijnen te maken van de appellatie châteauneuf-du-pape. De missie van producent-negociant-eleveur laat Ogier toe een breed assortiment aan te bieden, vooral wijnen uit de zuidelijke Rhône-vallei. Vastgelegd sinds vele jaren, bieden de partnerschappen met de beste wijnboeren in de regio de gelegenheid om uitmuntende cuvées te maken, afkomstig van de beste terroirs van de verschillende appellaties in het Rhônedal. Dit kwaliteitswerk is mogelijk dankzij het talent en de passie van de œnoloog van Ogier en zijn teams. Prachtige cuvées om van te genieten en te delen op momenten van plezier en echte emotie.

Côtes du Rhône Blanc "Caprices d'Antoine Ogier"A. Ogier & Fils, Châteauneuf-du-Pape (sinds 1859)

Een mooie blend van grenache blanc, clairette, viognier en bourboulenc met aroma s van witte bloemen en acacia. De smaak is fris, fruitig met een honingzoete toets in de afdronk.

Prijs vanaf €9,51

Côtes du Rhône "Caprices d'Antoine Ogier"A. Ogier & Fils, Châteauneuf-du-Pape (sinds 1859)

Antoine Ogier, oprichter van dit wijnhuis, verkoos rijpe druiven en integrale druiventrossen voor vinificatie en veroudering op eiken vaten. De wijn is vol, geconcentreerd en zijdezacht met aroma's van zwart en rood compote fruit.

Prijs vanaf €9,55

Côtes du Rhône "Artésis", Ogier & FilsA. Ogier & Fils, Châteauneuf-du-Pape (sinds 1859)

Deze wijn uit de zuidelijke Rhône-vallei bestaat uit de variëteiten grenache 70%, syrah 25% en mourvèdre 5%. De wijn ondergaat gedurende 12 maanden een rijping in eiken vaten en conisch toelopende tonnen. De robijnrode kleur wordt ondersteund met een mooie, paarskleurige weerspiegeling. Zeer expressieve neus, eerst dominante wilde kruiden op een fruitige achtergrond en vervolgens smaken als sinaasappelschil en specerijen. De mond is zijdeachtig met een aanhoudend, breed smakenpallet en een permanente frisheid, een heerlijke gastronomische wijn.

Prijs vanaf €10,50

Lirac "Lou Camine" A. Ogier & FilsA. Ogier & Fils, Châteauneuf-du-Pape (sinds 1859)

Eén van de meest onbekende en tevens oudste cru's van het Rhônedal, omdat hier al sinds de oudheid aan wijnbouw gedaan wordt. De kwaliteit van de bodem (kalksteen, keien en zand) is niet anders dan die van een naburige wijngaard in Châteauneuf-du-Pape. Deze Lirac Ogier is dus afkomstig van een zeer kwalitatieve bodem en heeft een uitgesproken karakter. Hij is krachtig, gestructureerd, aromatisch en fris.

Prijs vanaf €12,55

Tavel "Étamines", OgierA. Ogier & Fils, Châteauneuf-du-Pape (sinds 1859)

Een lange maceratie geeft deze Tavel zijn mooie roze kleur. Aroma's van rood en wit fruit in combinatie met fijne florale toetsen. De mond wordt gekenmerkt door geconcentreerde fruitige smaken.

Prijs vanaf €14,50

Vacqueyras "Boiseraie", OgierA. Ogier & Fils, Châteauneuf-du-Pape (sinds 1859)

Deze wijngaard, gelegen aan de voet van Dentelles de Montmirail, bestaat hoofdzakelijk uit grenache (80%), syrah (15%) en mourvèdre (5%). De druiven worden handgeplukt en na fermentatie in houten vaten gerijpt gedurende 6 tot 12 maanden. Een complexe volle wijn, met aroma's van rijp fruit en kruiden.

Prijs vanaf €18,65

Gigondas, Dentellis, Ogier & FilsA. Ogier & Fils, Châteauneuf-du-Pape (sinds 1859)

Een volle, krachtige, rijke gigondas, herkenbaar door zijn gekonfijt zwart fruit, cacao, zoethout en vanille. 65% grenache, 25% syrah en 10% mourvèdre werden gedurende 12 maanden op eikenhouten vaten van 600 liter gerijpt.

Prijs vanaf €24,05

Châteauneuf-du-Pape Rouge "La Reine Jeanne", OgierA. Ogier & Fils, Châteauneuf-du-Pape (sinds 1859)

"La Reine Jeanne" is afkomstig van wijngaarden gelegen in het dorp Châteauneuf en in de vier naburige dorpen. Intens robijnrode kleur, aroma's van rijp fruit, hints van vanille en kruiden en een volle fluweelzachte afdronk.

Prijs vanaf €27,75

Châteauneuf-du-Pape Blanc "La Reine Jeanne", OgierA. Ogier & Fils, Châteauneuf-du-Pape (sinds 1859)

De ondergrond van kalksteen zorgt voor een volle, warme wijn gemaakt van grenache, clairette, roussanne en bourboulenc, met aroma's van peer, exotisch fruit en viooltjes.

Prijs vanaf €30,55