Château Bel-Air Perponcher, Vignobles Despagne, Bordeaux


Wij zijn een familie van gepassioneerde wijnbouwers die al generaties lang geankerd zijn in het noordelijke deel van de Entre Deux Mers. Onze regio ligt tussen twee rivieren, de Garonne en de Dordogne en ontleent zijn naam aan de oceanische invloed die zich manifesteert in een golf, "de getijdenboring". Deze vangt aan in de monding van de Gironde bij elke verandering van het getij, gedicteerd door de krachten van de maan en de zon. Dit spectaculaire dagelijkse fenomeen beïnvloedt ons land en onze wijngaard, het bepaalt de identiteit van onze wijnen en geeft ritme aan de wijnstok door hem te herinneren aan zijn connectie met de oceaan. Zus en broer Basaline en Thibault Despagne wonen in het hart van hun wijngaard en zetten zich in voor een duurzame, nauwkeurige en veeleisende wijnbouw, geheel in dienst van de identiteit van hun druiven.

Château Bel-Air Perponcher "Réserve" Bordeaux Blanc

Deze pure en gestructureerde wijn, gemaakt van een blend van sauvignon en sémillon, wordt gekenmerkt door een intense expressie van citrus, vlierbloesem en passievrucht. In deze charmante witte krijgen we de fraîcheur van de Atlantische oceaan, evenals een zekere vettigheid die bekomen wordt door zijn rijping op fijne gistcellen.

-15%
Nu aan €8,46

Château Bel-Air Perponcher "Réserve", Bordeaux Rouge

"Een van de meest bewonderenswaardige projecten van Bordeaux", aldus Robert Parker. De frisheid van cabernet franc gecombineerd met merlot (die de blend domineert), beide geoogst op volle rijpheid, zorgen voor een romig en sappig evenwicht in de wijn met aroma's van zwarte bes en subtiele kruidige en geroosterde tonen.

Prijs vanaf €9,95

Château Bel-Air Perponcher "Premier Vin", Bordeaux Blanc

Deze wijn werd hoofdzakelijk samengesteld uit sauvignon en zeer oude semillon wijnstokken van wel meer dan honderd jaar oud. Hij fermenteert voor de helft op hout en de andere helft op inox. Zijn veroudering van 8 maanden op eiken vaten geeft hem een elegant en subtiel gerookt toetsje op een aromatische basis van passievrucht en mango. De afdronk is lang en mineraal.

-15%
Nu aan €14,36

Château Bel-Air Perponcher, "Premier Vin" Bordeaux Rouge

Lange gisting bij lage temperatuur, gevolgd door een malolactische fermentatie in Franse eiken vaten (waarvan 1/3 nieuw) gevolgd door een rijping van 12 maanden (nog steeds in eiken vaten). Het resultaat is een rode wijn met de allures van een grands crus: aroma's van kersen, viooltjes en zwarte bessen, hints van gerookte en geroosterde kruiden met een zoete, fluweelachtige, lange en complexe afdronk.

Prijs vanaf €19,20