Clos Floridène, Graves, Denis Dubourdieu


Clos Floridène is een wijngaard van 42 ha, in de appellatie graves, dicht bij Barsac. Zijn naam komt van de voornamen van de oprichters: Denis en Florence Dubourdieu. De grond wordt onderhouden door ploegen en handmatige arbeid, men gebruikt geen enkel verdelgingsmiddel. Bovendien stapt men steeds meer af van het gebruik van pesticiden. Denis Dubourdieu, in juli 2016 gestorven, was professor oenologie aan de faculteit van Bordeaux. Zijn kinderen zullen het domein overnemen.

Clos Floridène, Graves Blanc, Denis Dubourdieu

Familie-eigendom van Florence en Denis Dubourdieu, professor aan het oenologisch instituut faculteit van Bordeaux en initiatiefnemer van de "nieuwe" bordelese witte wijnen. Deze wijn gemaakt van sémillon en sauvignon blanc druiven kreeg de naam "Floridène" en is een samensmelting van de namen Florence en Denis. Een wijn vol finesse maar tegelijk krachtig en met een subtiele houtlagering, komt dicht in de buurt van de kwaliteit van een pessac-léognan. Te serveren bij de betere visgerechten.

Prijs vanaf €19,40

Clos Floridène, Graves Rouge, Denis Dubourdieu

Deze rode "Floridène" is een blend van 72% cabernet sauvignon en 28% merlot. Hij heeft een fruitig karakter dat geaccentueerd wordt door mooi geïntegreerde houttoesten. Een elegante wijn die heerlijk smaakt bij lamsvlees.

Prijs vanaf €20,30