HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Domaine la Marche, Mercurey


Domein la Marche, eigendom van het wijnhuis Louis Max, is een juweel van een wijngaard. Het is een van de grootste biologische wijndomeinen in Bourgogne. Stelt u zich eens voor: 20 hectare, gedeeltelijk beploegd door het trekpaard Baronne, om een lichte, luchtige en vooral levendige grond te bekomen, die de karakteristieken van de bodem weergeeft en de wijnstok gunstig beïnvloedt. De opbrengsten worden perfect gecontroleerd om een uitstekende concentratie van de druiven te verkrijgen. De oogst die 100% manueel gebeurt, wordt in kratten getransporteerd om te voorkomen dat de druiven onderweg worden geplet of geoxideerd. Na een zorgvuldige traditionele vinificatie, door zwaartekracht en onder toeziend oog van technisch directeur David Duban, worden de wijnen in de eeuwenoude kelders gerijpt op Franse eiken vaten, waarvan een derde op nieuwe eik. Tot ons grote plezier is dit prachtdomein, dat op de meest prestigieuze tafels van New York tot Moskou en Tokio prijkt, eindelijk verkrijgbaar in België.

Bourgogne Rouge Côte Chalonnaise, Domaine la MarcheDomaine la Marche, Mercurey

Pinot noir is de trots van La Marche, een 24 hectare groot landgoed dat volledig biologisch verbouwd wordt. Deze pinot is fruitig, smakelijk, rond, genereus en niet te complex. Een gedeelte van de wijn werd op eiken vaten gerijpt, wat hem verfijning geeft. Helder rood van kleur met mooie paarsachtige reflecties. Een neus vol aroma's van klein rood fruit zoals frambozen en kersen, ... Hij smaakt sappig in de mond, met zijdezachte, versmolten tannine.

Prijs vanaf €16,50

Mercurey Blanc, Vieilles Vignes, Domaine La Marche, BioDomaine la Marche, Mercurey

Het is het sterke trekpaard Baronne dat de mooiste wijnstokken van een van de grootste biologische wijndomeinen van Bourgogne bewerkt. De handmatige oogst, de zorgvuldig uitgevoerde klassieke vinificatie en de vatrijping van 12 maanden, geeft de wijn zijn complexiteit en weelderigheid. De geur van witte bloemen, exotisch fruit en honing wordt in de mond aangevuld met rijp fruit en een verfrissend vleugje citrusvruchten. De lange en aanhoudende finale wordt ondersteund door een lichte houtachtige vanilletoets.

Prijs vanaf €24,85

Mercurey Rouge, Vieilles Vignes, Domaine La Marche, BioDomaine la Marche, Mercurey

Deze Mercurey, afkomstig van een van de grootste biologische wijndomeinen van Bourgogne, onderscheidt zich door zijn oude wijnstokken en door het manuele werk of dat van een trekpaard. Een goede levendige bodem en een wijngaard in harmonie met de natuur verbeteren de druiven. Dankzij de zorg, de hygiëne en de controle van de temperatuur tijdens het hele wijnbereidingsproces kan het gebruik van sulfieten worden beperkt, zodat deze bourgogne zich optimaal kan ontwikkelen na een rijping van 12 maanden in eikenhouten vaten. Elegante kleine rode bessen harmoniseren perfect met de fijne houtachtige toetsen. In de mond laat hij een mooie persistentie van zijdezachte tannine achter en een aromatisch karakter van rijpe rode vruchten.

Prijs vanaf €24,85

Rully, les Plantenays, Domaine la Marche, BioDomaine la Marche, Mercurey

Plantenays is gelegen op de top van de Mont Palais boven de premiers crus. De organische wijngaard is doorploegd door trekpaarden en onthult een rode, kleiachtige steenbodem die contrasteert met de gezonde, ronde, groene bladeren. Een handmatige oogst, het transport in kratten, de voorzichtige persing en een uiterst zorgvuldige vinificatie, maakt de vermindering van sulfieten mogelijk. De wijn wordt vervolgens gerijpt in eikenhouten vaten, waarvan 25% nieuwe. In de neus krijgen we florale aroma's van acacia, kamperfoelie, verse citrusvruchten en perzik. Hij is perfect uitgebalanceerd, fris, met een mooie lengte in de mond.

Prijs vanaf €24,85