Domaine la Marche, Mercurey


Domein la Marche, eigendom van het wijnhuis Louis Max, is een juweel van een wijngaard. Het is een van de grootste biologische wijndomeinen in Bourgogne. Stelt u zich eens voor: 20 hectare, gedeeltelijk beploegd door het trekpaard Baronne, om een lichte, luchtige en vooral levendige grond te bekomen, die de karakteristieken van de bodem weergeeft en de wijnstok gunstig beïnvloedt. De opbrengsten worden perfect gecontroleerd om een uitstekende concentratie van de druiven te verkrijgen. De oogst die 100% manueel gebeurt, wordt in kratten getransporteerd om te voorkomen dat de druiven onderweg worden geplet of geoxideerd. Na een zorgvuldige traditionele vinificatie, door zwaartekracht en onder toeziend oog van technisch directeur David Duban, worden de wijnen in de eeuwenoude kelders gerijpt op Franse eiken vaten, waarvan een derde op nieuwe eik. Tot ons grote plezier is dit prachtdomein, dat op de meest prestigieuze tafels van New York tot Moskou en Tokio prijkt, eindelijk verkrijgbaar in België.

Rully Blanc Bio, Vieilles Vignes, Domaine de la Marche

Het perceel is gelegen op de top van een plateau op een hoogte van 300m, op een klei-kalkachtige ondergrond bedekt met rode, ondiepe en steenachtige grond. De vele kleine witte steentjes contrasteren met de rode gloed van de aarde.

Prijs vanaf €26,75

Mercurey Blanc, Vieilles Vignes, Domaine La Marche, Bio

Het is het sterke trekpaard Baronne dat de mooiste wijnstokken van een van de grootste biologische wijndomeinen van Bourgogne bewerkt. De handmatige oogst, de zorgvuldig uitgevoerde klassieke vinificatie en de vatrijping van 12 maanden, geeft de wijn zijn complexiteit en weelderigheid.

Prijs vanaf €26,75

Mercurey Rouge, Vieilles Vignes, Domaine La Marche, Bio

Deze Mercurey, afkomstig van een van de grootste biologische wijndomeinen van Bourgogne, onderscheidt zich door zijn oude wijnstokken en door het manuele werk of dat van een trekpaard. Een goede levendige bodem en een wijngaard in harmonie met de natuur verbeteren de druiven. Dankzij de zorg, de hygiëne en de controle van de temperatuur tijdens het hele wijnbereidingsproces kan het gebruik van sulfieten worden beperkt, zodat deze bourgogne zich optimaal kan ontwikkelen na een rijping van 12 maanden in eikenhouten vaten.

Prijs vanaf €26,75

Rully, les Plantenays, Domaine la Marche, Bio

Plantenays is gelegen op de top van de Mont Palais boven de premiers crus. De organische wijngaard is doorploegd door trekpaarden en onthult een rode, kleiachtige steenbodem die contrasteert met de gezonde, ronde, groene bladeren. Een handmatige oogst, het transport in kratten, de voorzichtige persing en een uiterst zorgvuldige vinificatie, maakt de vermindering van sulfieten mogelijk. De wijn wordt vervolgens gerijpt in eikenhouten vaten, waarvan 25% nieuwe.

Prijs vanaf €26,75