HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Douro, 850 km


850 symboliseert de kronkelende loop van de rivier doorheen een natuurlijk geschapen landschap, waarop de mens terrassen heeft uitgehouwen in de schist die deze eeuwenoude wijngaard draagt. De uitlijning van de wijnstokken zorgt voor een prachtig contrast van tijger- en zebrastrepen, groene kleuren en aardetinten, een schouwspel dat reeds zo vaak geschilderd en gefotografeerd werd. De 850 wijn wordt geproduceerd met traditionele druivenrassen die u zich zeker niet allemaal zult herinneren. Voor de witte is dat malvasia fina, gouveia, rabigato, folgazão en cerceal uit de koelere Atlantische subregio Baixa Corgo in het westen en de regio Cima Corgo in het midden. Voor de rode wordt touriga franca, tinta roriz, tinto cão, tinta barroca en tinta amarela gebruikt, afkomstig van de subregio's Cima Corgo en Douro Superior in het oosten van het land, richting de Spaanse grens.

Douro Branco DOC, "850"Douro, 850 km

De naam van deze droge witte wijn verwijst naar de Douro die op enkele kilometer van Porto in de Atlantische Oceaan uitmondt. Hij wordt gekenmerkt door zijn prachtige neus van fruitige en bloemige aroma's en zijn frisse en lange afdronk.

Prijs vanaf €5,80

Douro Tinto DOC, "850"Douro, 850 km

"850" is een knipoog naar de 850 km lange Douro die zijn oorsprong vindt in Spanje en van oost naat west door Portugal stroomt om in Porto uit te monden in de Atlantische Oceaan.

Prijs vanaf €5,80