IGP Italia


We groeperen in deze categorie de wijnen die niet onder een appellatie (DOC en DOCG) vallen en die geen geografische oorsprongsbenaming (IGT) hebben. Deze wijnen, voordien "vini da tavola" genoemd, kunnen blends zijn afkomstig van verschillende regio's van Italië. Dit is bijvoorbeeld nuttig om de assemblage van een vino spumante te maken. Bovendien willen een aantal gerenommeerde producenten hun appellatie-wetgeving omzeilen door bijvoorbeeld internationale druivensoorten te gebruiken die in hun appellatie niet toegestaan zijn. In dit geval, hebben ze geen andere keuze dan op het etiket "Vini di Italia" te vermelden, ook als is deze van uitstekende kwaliteit.

Chardonnay Käfer, IGP Italie

Deze strogele chardonnay van het Italiaanse land is zeer herkenbaar. Rijp wit fruit, aroma’s van perzik met nuances van limoen in de neus. Een fruitig wijn met toetsen van citrusvruchten en een aangename, lange afdronk.

Prijs vanaf €6,75

Merlot Käfer, IGP Italia

Afkomstig uit Italië, zal deze merlot u aangenaam verrassen door zijn soepele en frisse karakter. Licht paars van kleur met een intense neus van vers fruit (frambozen, bosbessen) en zoethout. Goed gestructureerd in de mond, we vinden er aroma's van rode vruchten in een mooie harmonie.

Prijs vanaf €6,75