Kuehn, Grands Vins d'Alsace, Ammerschwihr (sinds 1675)


Het domein werd in 1675 opgericht door de familie Kuehn en ligt in het hart van het prachtige wijngebied Ammerschwihr, op zo’n 9 kilometer van Colmar - Frankrijk. Onze 46 hectare grote wijngaard, die we met passie en respect cultiveren, strekt zicht uit over de mooiste heuvels van deze wijnstad en profiteert van een uitzonderlijk klimaat en een aanzienlijke geologische rijkdom. Ware troeven die de ervaring en expertise van onze wijnmaker bevorderen en die ons in staat stellen om een breed scala aan wijnen en crémants d'Alsace (méthode traditionelle) te produceren. Het vlaggenschip van Domaine Kuehn is altijd de grand cru Kaefferkopf geweest. Deze grand cru waarvan de druiven hoofdzakelijk van granietachtige gronden komen, is een van de weinige grands crus d’Alsace op basis van minstens 60% gewürztraminer, riesling en pinot gris. Eeuwenlang hebben de generaties zich opgevolgd en de traditie van de Grands Vins d’Alsace Kuehn wordt vandaag de dag bestendigd door onze oenoloog Francis Klee die instaat voor de kwaliteit en het unieke karakter van de Grands Vins d’Alsace Keuhn. Het grootste gedeelte van onze wijnen wordt nog steeds op traditionele eiken vaten gerijpt, een traditie die doorheen de eeuwen bewaard is gebleven. De wijnen van Kuehn worden exclusief verdeeld in de horeca en zijn erg gewaardeerd door gastronomische restaurants. Ze vallen regelmatig in de prijzen op nationale en internationale wijnwedstrijden en worden vaak geciteerd door de pers, zowel in Frankrijk als daar buiten.

Pinot Blanc d'Alsace, Kuehn

Deze perfect gemaakte pinot blanc uit Ammerschwihr heeft een florale neus en discrete perzik- en appeltoetsen. Hij is rond en zacht. Zijn lichte zuurtegraad zorgt voor zijn frisheid.

Prijs vanaf €8,40

Riesling d'Alsace, Kuehn

Dit is één van de meest expressieve witte druivensoorten ter wereld en wordt vaak gecombineerd met gastronomische hoogstaande gerechten. Dankzij de terroir van Ammerschwihr kan Francis Klee, oenoloog van het huis Kuen, deze wijn met veel kennis vinifiëren. Een frisse, elegante wijn met een boeket van witte bloemen en citrus.

Prijs vanaf €9,15

Pinot Gris d'Alsace, Kuehn

Deze pinot gris vertoont alle kwaliteiten eigen aan de druif en de terroir, met name de kalkpercelen van Ammerschwihr. Hij heeft aroma's van rijp fruit, droog fruit, abrikoos en honing.

Prijs vanaf €10,95

Pinot Noir d'Alsace, Kuehn

Deze pinot noir van Ammerschwihr werd gevinifieerd in de oudste kelders van de Elzas (1675). Licht, fris met een fruitig boeket van kers en framboos.

Prijs vanaf €11,50

Gewurtztraminer d'Alsace, Kuehn

Deze gewurztraminer, gerijpt op zijn fijne gistcellen, is zeer aromatisch en verleidelijk door zijn uitgesproken boeket van rozen en lychee.

Prijs vanaf €11,65

Crémant d'Alsace Brut Blanc de Blancs, Kuehn

Deze crémant uit de buurt van Colmar, is gemaakt van pinot blanc, pinot auxerrois en chardonnay. Een zacht en geraffineerd boeket, een delicate mond en fijne bubbels.

Prijs vanaf €13,50

Alsace Grand Cru Kaefferkopf, Kuehn

51e en laatst erkende grand cru in de Elzas. Deze wijn is een blend van gewurtztraminer, riesling en pinot gris. Hij heeft een intens boeket van bloemen, rijp fruit en exotische vruchten, zoals mango.

Prijs vanaf €14,70