Viña Real, Rioja


In 1920 zag de eerste jaargang van Viiña Real de dag. De grondleggers van de bodega, het gerenommeerde familiebedrijf CVNE (1879). Als Cune respect voor traditie symboliseert, toont bodega Viña Real de avant-gardische visie van de familie Urrutia en de omarming van de moderne technologie. De wijnen van Viña Real worden geproduceerd van de druiven rond de gemeente Elciego, Eltziego in Baskische taal, in het hart van de provincie van Rioja Alavesa. Deze wijngaarden worden vandaag nog steeds beheerd door Viña Real. Ze strekken zich uit tot aan de grens van de 'Camino Real' of 'Koninklijke promenade'; van waar de oorsprong van de naam Viña Real. De wijnen van Viña Real onderscheiden zich door hun moderne structuur; evenwichtig en elegant. Een van de voornaamste karakteristieken van de provincie van de Rioja Alavesa is de productie van wijnen met een zeer lang bewaarpotentieel. De rode Riojas gaan perfect samen gaan met bereidingen van lamsvlees. Heerlijke ontdekking, een kleine productie Rioja blanco (100% viura) voor bij een paella of een lekkere fideua.

Rioja Crianza, Viña Real

De druiven, vooral tempranillo, worden geteeld in het noorden van de Ebro rivier, in Elciego. Dit is een van de weinige rioja's van Alavesa. Na een traditionele vinificatie, verblijft de wijn gedurende minstens 14 maanden in eiken vaten. Fijne neus met mediterrane aroma's en met uitgesproken balsamico toetsen. Een mond van zijdezachte tannines en een vleugje hout.

Prijs vanaf €10,70

Rioja Reserva, Viña Real

De druiven, vooral tempranillo, worden geteeld in het noorden van de Ebro rivier, in Elciego. Dit is een van de weinige rioja's van Alavesa. De term "Reserva" betekent dat de wijn 5 jaar moet verouderen waarvan minimaal 24 maanden op eiken vaten. Intens kersenrode kleur met een elegante neus van rijp fruit, zoals kersen, kruiden en fijne hout toetsen. Frisse afdronk met verfijnde tannines.

Prijs vanaf €19,55