Slechts 5% van het terroir van Châteauneuf produceert witte wijn. 2 percelen “Eclats Calcaires" (met kalksteen) staan aan de basis van deze wijn waarvan de zeldzaamheid alleen wordt geëvenaard door finesse.
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Vallée du Rhône |
Domein | Ogier, Châteauneuf-du-Pape (sinds 1859) |
Kleur | Wit |
Druif | grenache blanc - clairette - bourboulenc – roussanne |
Degustatie | Peer, kweepeer en perzik exploderen in de neus, delicate tonen van acacia brengen nog meer finesse. Discrete vleugjes van geroosterd, gedroogd fruit zijn een teken van een zonovergoten klimaat. |
Houdbaarheid | 2-3 jaar |
Ideale serveertemperatuur | 12-14 °C |
Suggesties gerechten | Ideaal bij gepocheerde visgerechten met room, Nantua-saus,… smaakvolle quenelles en terrines van zeevruchten. |