Art Terra van Casa RelvasDe Relvas staan stevig met de voeten op de grond en hebben al generaties lang een voorliefde voor authenticiteit, het zit als het ware in hun genen. Ze hebben een bijzonder gevoel voor ondernemerschap, zo zijn ze, bij hun terugkeer uit de Portugese koloniën, in 1995 begonnen met 10 ha, om vandaag uit te komen op 350 ha wijngaarden, 250 ha olijfbomen en 900 ha bos, voornamelijk kurkeiken. De wijngaarden liggen verspreid over verschillende domeinen in de Alentejo-regio São Miguel, in de buurt van Évora. Voor elk van de geproduceerde wijnen zoekt Alexandre Relvas, de huidige manager, naar een uniek en onvervangbaar karakter en probeert hij het terroir maximaal tot uiting te laten komen. Dit doet hij door zeer oude wijnbereidingsmethoden toe te passen, zoals het gebruik van amforen, pelliculaire gisting en het trappelen van de druiven met de voeten, pigeage genoemd. Hij streeft naar harmonie tussen de wijntraditie van de Alentejo en moderne smaken, om de consument optimaal te laten genieten.
Art Terra Tinto, Alentejano

Art Terra Tinto, Alentejano Art Terra van Casa Relvas

In deze wijn vinden we een mooie terroirexpressie terug, de typiciteit van o.a. touriga nacional en syrah, en de kenmerken van een leisteen- en kleibodem, in een warm klimaat. De traditionele vinificatie in amfora, zonder hout, resulteert in een echte karakterwijn.

Prijs vanaf € 10,90

Art Terra Branco, Alentejano Art Terra van Casa Relvas

Afkomstig van biologische wijngaarden die in vergelijking met traditionele wijnbouw, veel aandacht en zorg vragen. De frisheid van de wijn wordt gegarandeerd door druivenrassen zoals antão vaz, encruzado, verdelho, en anderen, die met de hand geplukt worden en vervolgens een schilweking, een vinificatie op lage temperatuur en een rijping op droesem ondergaan voor een optimaal resultaat.

Prijs vanaf € 10,90