Cantine Bertani (Since 1854)Bertani "De expressie van een unieke stijl". Bertani behoort tot de top van de Veronese wijnbouw. Deze producent heeft sinds 1857 zonder onderbreking geijverd voor innovatie, met respect voor authenticiteit en traditie. De oprichter en tevens vrijheidsstrijder, zocht zijn toevlucht in Bourgogne onder de bescherming van Dr. Jules Guyot (bekend om zijn wetenschappelijk werk in de wijnbouw en oenologie). Na de Italiaanse eenmaking, keerde hij met een vernieuwende know-how terug naar zijn vaderland, meer bepaald naar Grezanna in de Valpantena vallei ten noorden van Verona. Vervolgens verwierf Bertani een prestigieus domein in Valpolicella Classico: Tenuta Novara. Het is hier dat men de beroemde Amarone wijnen produceert van zorgvuldig geselecteerde corvina druiven die op terrassen geteeld worden. Vanaf het prille begin kennen deze wijnen reeds een zeer groot succes! Naast respect voor traditie en authenticiteit, neemt Bertani vooral de tijd om bepaalde zaken te verbeteren, zoals bijvoorbeeld het traditioneel drogen op houten rekken. Het indrogen van de druiven gedurende 4 maanden in de historische zolders van het domein levert meer concentratie op en zorgt voor een rijkere Amarone stijl. Een lange veroudering van minimum 6 jaar in houten vaten en een rijping op fles van 2 jaar is vereist voordat hij op de markt gebracht wordt en tot iconische wijn evolueert. Een van hun specialiteiten is de mythische 'secco Bertani', die gerijpt wordt in vaten van kastanje- en kersenhout. Deze wijnen van hoge authenticiteit, waren vroeger enkel voor de monarchie bestemd en behoren vandaag nog steeds tot de beste wijnen van de appellaties rond de stad Verona.
Due Uve "Velante" Bianco, Friuli DOC, Bertani

Due Uve "Velante" Bianco, Friuli DOC, Bertani Cantine Bertani (Since 1854)

Due Uve is een harmonieuze blend van twee druivensoorten. Het resultaat is een originele wijn met karakter en persoonlijkheid. De wijnen komen uit Friuli, een kleine regio ingeklemd tussen de bergen van Slovenië, Oostenrijk, de vlaktes van Veneto en de Adriatische Zee in het noordoosten van Italië.

Prijs vanaf € 11,10

Bertarosé Chiaretto, molinara & merlot, IGT Verona Cantine Bertani (Since 1854)

Deze gekende "Chiaretto" van Bertani, maakt vandaag de dag een grote terugkomst dankzij de technische vooruitgang die voor een mooie expressie van zowel het druivenras molinara als merlot zorgt en mede dankzij het Veronese terroir en klimaat aan de voet van het Gardameer.

Prijs vanaf € 11,60

Due Uve Rosso, IGT delle Venezie, Bertani, Corvina & Merlot Cantine Bertani (Since 1854)

Deze wijn komt van twee wijngaarden, één ligt in Valpantena, naast het Gardameer en Vicenza, en de tweede tussen Padua en Verona. Due Uve betekent de combinatie van twee druivensoorten

Prijs vanaf € 11,60

Valpolicella D.O.C., Valpantena, Cantine Bertani Cantine Bertani (Since 1854)

Een authentieke Valpolicella. Hier, op de 50 hectare van Valpantena, begon het allemaal in 1857 dankzij de vindingrijkheid en innovatieve visie van Gaetano Bertani, die vandaag de dag nog steeds erkend worden als pioniers op het gebied van wijnbouw en oenologie.

Prijs vanaf € 12,35

Soave DOC, Cantine Bertani Cantine Bertani (Since 1854)

De garganega wijngaarden van de glooiende heuvels van de Soave, worden in pergola-stijl opgesteld op zo'n 2 meter boven de grond. 40% van de druiven worden op tijd geplukt en op traditionele wijze gefermenteerd en de resterende 60% (veel rijker) wordt eind oktober geoogst. De assemblage van de twee stijlen geeft deze Soave.

Prijs vanaf € 16,79

Ripasso della Valpolicella DOC, Valpantena, Cantine Bertani Cantine Bertani (Since 1854)

Een niet te missen originaliteit: op het einde van de fermentatie van een jonge valpolicella blijft de wijn in contact met de droesem (schilrestanten na vinificatie van de Amarone) die rijk is aan kleur en suiker om uiteindelijk nog meer kleur, geur en intensiteit te bekomen in de finale wijn.

Prijs vanaf € 17,55

Secco Vintage, Igt Verona, Cantine Bertani Cantine Bertani (Since 1854)

Deze mythische Bertani wijn voldoet niet aan de reglementering van de appellatie maar sinds zijn lancering in 1857, wordt hij op zeer veel exclusieve plaatsen geserveerd omwille van zijn unieke stijl en elegantie. 20% van de druiven zijn niet autochtoon en krijgen een veroudering op kastanje- en kersenhout, wat uiteindelijk het verschil maakt.

Prijs vanaf € 18,90

Ripasso "Catullo", Valpolicella Classico Superiore DOC, Bertani Cantine Bertani (Since 1854)

Deze wijn is een eerbetoon aan een van de grootste romantische dichters uit de oudheid, Catullo. De wijn is afkomstig van terrasvormige wijngaarden en wordt gevinifieerd op de Tenuta Novare van Bertani. De smaak komt van een tweede gisting die in maart plaatsvindt, de zogenaamde ripasso. Hierbij wordt de jonge Valpolicella opnieuw gegist op de nog licht zoete schillen van de Amarone Classico. De wijn rijpt vervolgens 12 maanden in kersenvaten.

Prijs vanaf € 29,45

Amarone "Valpantena" della Valpolicella DOCG, Cantine Bertani Cantine Bertani (Since 1854)

De know-how van het huis Bertani zit vervat in deze wijn. De autochtone trossen (80% corvina en 20% rondinella) die worden gedroogd op rekken op zolders tot het starten van de vinificatie in januari. De wijn wordt vervolgens 30 maanden in vaten gerijpt.

Prijs vanaf € 40,60