Champagne Jean-Noël HatonJean-Noël Haton is een familiebedrijf gevestigd in Damery, op 6 km van Epernay, vlak naast Hautvillers. Vandaag de dag vinifieert het huis +/- 60 ha wijngaarden. Vanaf het begin heeft de familie Haton eigen vinificatie- en champagnefaciliteiten aangeschaft om de productie van A tot Z te beheren en te controleren. Zo beschikken zij over bijna een eeuw ervaring met als sleutel tot succes: "Perfectie vereist beheersing van elk detail. Het is de uitdrukking van al deze details die een uitzonderlijke champagne oplevert.” Alle wijngaarden worden beheerd in hoge milieuwaarde (HVE-niveau 3). Een deel van de wijngaard bevindt zich in de Marnevallei, waar de bodem geschikt is voor blauwe druivenrassen, terwijl een ander deel afkomstig is uit de dorpen van de Côte des Blancs, waarvan de ondergrond bestaat uit krijt en beter geschikt is voor chardonnay, die vette en krachtige witte wijnen voortbrengt. Van deze wijnstokken komt de blanc de blancs; geliefd omwille van zijn kwaliteit en de aantrekkelijke transparante fles. Een andere bijzonderheid is dat Haton evenveel speciale cuvées produceert, zoals blanc de blancs en cuvées grands crus, als brut champagnes.
Champagne Jean-Noël Haton, Classic Brut

Champagne Jean-Noël Haton, Classic Brut Champagne Jean-Noël Haton

Deze cuvée Blanc de Noir is de uitdrukking van het huis van Jean-Noël Haton dat sinds 1928 zijn onafhankelijkheid en vakkennis beheerst, van de wijnstok tot het verzenden. Het huis ligt in Damery, op 6 km van Épernay en op een steenworp afstand van de abdij van Hautvillers.

Prijs vanaf € 24,25

Champagne Jean-Noël Haton Réserve Brut Champagne Jean-Noël Haton

Deze cuvée weerspiegelt de knowhow van het familiehuis in Damery, grezend aan de Valée de la Marne, de Côte des Blancs en de Montagne de Reims. "Réserve" is een blend van de beste voorgaande oogsten gevolgd door minimaal 3 jaar flesrijping.

Prijs vanaf € 33,95

Champagne Jean-Noël Haton Rosé Brut Champagne Jean-Noël Haton

Deze smakelijke rosé heeft een hoog aandeel reservewijnen en 10% rode wijn die door Sébastien apart wordt gevinifieerd.

Prijs vanaf € 36,95

Champagne Jean-Noël Haton, Blanc de Blancs Champagne Jean-Noël Haton

Op basis van chardonnay van de beste jaargangen, gemaakt door dit schitterende familiehuis in het hart van de Champagnestreek. Deze delicate en elegante wijn is een groot succes dankzij de speciale transparante fles.

Prijs vanaf € 42,85

Champagne Jean-Noël Haton, Extra Intense Grand Cru Champagne Jean-Noël Haton

Deze uitzonderlijke cuvée combineert kracht en elegantie. Hij wordt gemaakt van een selectie grands crus percelen uit Bouzy, Ambonnay, Avize en Mesnil-sur-Oger, waarvan een deel op hout wordt gevinifieerd. Vervolgens rijpt hij minimaal 6 jaar op fles voordat hij wordt gedegorgeerd.

Prijs vanaf € 46,65