Château de la Terrière (Sinds 1535)Château de la Terrière dateert uit de XIVe eeuw en bevindt zich in Cercié in de AOP brouilly: het behoort vandaag tot een van de oudste domeinen in de regio. De 14ha wijngaarden liggen op 1 plot naast het kasteel en zijn gemiddeld 50 jaar oud. De wijngaarden strekken zich volledig uit naar het zuiden over een heuvel van droge, diep roze graniet, in de appellatie brouilly. In de wijngaard worden gecontroleerde en aangepaste groeitechnieken toegepast en de bodem wordt mechanisch bewerkt met minimale interventies. Kortom, alles wordt precies en nauwkeurig uitgevoerd om een optimale expressie van het terroir te bekomen en de wijngaard te respecteren. Grégory Barbet behoort tot de 9de generatie wijnmakers en runt vandaag de dag het kasteel. Hij is eveneens eigenaar van Domaine de la Pirolette, samen met zijn vrouw Virginie.
Brouilly, Château de la Terrière

Brouilly, Château de la Terrière Château de la Terrière (Sinds 1535)

Dit prachtige kasteel dateert uit de XIVe eeuw en wordt omringd door 14 ha wijngaarden gelegen aan de voet van de berg Brouilly, in Cercié. De manager, Gregory Barbet, is eveneens eigenaar van Domaine Pirolette in Saint-Amour. De granietachtige en zanderige bodem leent zich uitstekend voor de gamay druif van de Beaujolais. Aangepaste groeitechnieken, handmatig oogsten en een vinificatie van 15 dagen resulteert in een neus van heerlijk lentefruit.

Prijs vanaf € 16,20

Vin sauvage à Poil, Régnié, Château de la Terrière Château de la Terrière (Sinds 1535)

"La Sibérie" is de mythische plek waar deze 50 jaar oude gamay-stokken groeien op arme roze granietbodems. Het doel van Fréderic Maignet, wijnmaker van dienst, is om de wijn zijn tijd te geven zodat hij zich volledig kan ontwikkelen en de complexiteit van het terroir kan weerspiegelen. De wijn bevat geen additieven en dus ook geen toegevoegde sulfiet.

Prijs vanaf € 16,20