Château Lagrange, Saint-Julien, 3ième Grand Cru ClasséEen van de mooiste eigendommen in Saint-Julien en sinds 1983 (reeds meer dan 30 jaar) in handen van Japanse eigenaars. De wijngaard is uitgestrekt over twee grindstroken van het type «gunziennes» aangevuld met zand en ijzerhoudende klei. Met een hoogte van 24 meter ligt het centrum van het domein op het hoogste punt van Saint-Julien. De totale oppervlakte van het domein telt 157 hectare waarvan 115 hectare beplant zijn met wijnstokken die voor het grootste gedeelte worden gedraineerd. De druivensoorten bestaan uit 65% cabernet sauvignon voor de structuur, 28% merlot voor de rondheid en 7% petit verdot voor het fruit en de complexiteit.
Les Fiefs de Lagrange, Saint-Julien du Château Lagrange

Les Fiefs de Lagrange, Saint-Julien du Château Lagrange Château Lagrange, Saint-Julien, 3ième Grand Cru Classé

Dit is de tweede wijn van Château Lagrange cru classé. De selectie bestaat uit grond van fijn grind voor de cabernet sauvignon en klei voor bepaalde merlot soorten. De tweede wijn van dit domein kreeg dezelfde zorg als hun eerste wijn; een analyse van rijpheid en concentratie en een veroudering aangepast aan de structuur. Hij heeft ronde, zachte tannines en aroma's van rood en zwart fruit in zijn jeugd. Evenals alle saint-juliens, heeft ook deze wijn een goed verouderingspotentieel.

Prijs vanaf € 31,90

Château Lagrange, Saint-Julien 3ième Grand Cru Classé Château Lagrange, Saint-Julien, 3ième Grand Cru Classé

Sinds de overname door de Japanse groep Suntory, zijn de wijnen van dit kasteel met 118 hectare wijngaarden, ontzettend verbeterd in kwaliteit. Een 3ième Grand Cru Classé blend met iets meer cabernet sauvignon (60%) waarvan 50 tot 60% in nieuwe eiken vaten gerijpt werd. Een diepgekleurde, rijke en geconcentreerde Saint-Julien.

Prijs vanaf € 63,95