Domaine de l'Aigle, LimouxDomaine de l’Aigle dichtbij het dorp Roquetaillade, kijkt uit op de met sneeuw bedekte bergtoppen van de Pyreneeën. Zijn naam is afkomstig van de roofvogels die op majestueuze wijze over het gebied vliegen. Het samenspel tussen mediterrane, bergachtige en maritieme invloeden, draagt bij tot een uniek klimaat binnen de Languedoc-Roussillon. Het klimaat in combinatie met de kalkachtige bodem is ideaal voor de chardonnay en pinot noir druif. De percelen voor de "Aigle Royal", die tot wel 500 meter boven de zeespiegel liggen, produceren de meest bijzondere wijnen van dit domein.
Domaine de l'Aigle, Chardonnay Bio, AOP Limoux, Gérard Bertrand

Domaine de l'Aigle, Chardonnay Bio, AOP Limoux, Gérard Bertrand Domaine de l'Aigle, Limoux

De chardonnay druif heeft in de appellatie Limoux, op zo'n 450 meter hoogte, een uitzonderlijk terroir gevonden, vergelijkbaar met het klimaat in de Bourgogne.

Prijs vanaf € 25,40

Domaine de l'Aigle, Pinot Noir, IGP Haute Vallée de l'Aude, Gérard Bertrand Domaine de l'Aigle, Limoux

De pinot noir druif heeft in de appellatie Limoux, op zo'n 450 meter hoogte, een uitzonderlijke terroir gevonden, vergelijkbaar met het klimaat in de Bourgogne. Een neus van framboos en kruisbes en zacht, fruitig en kruidig in de mond, eindigend met fijne, zijdezachte tannines. Heerlijk bij gebraden kalfsvlees met champignons.

Prijs vanaf € 25,40