Douceur des Terroirs, Gérard BertrandIn het zuiden van Frankrijk liggen een groot aantal zonnige landerijen die zeer geschikt zijn voor vergevorderde rijpingsprocessen en hogere suikergehaltes. Dit zijn gunstige omstandigheden voor de productie van goede wijnen met een zoete, natuurlijke smaak. De wijngaarden van Rivesaltes bevinden zich op kleine terrassen. Rivesaltes betekent hoge oever in het Catalaans. Er wordt witte wijn op basis van de muscaatdruif geproduceerd die heel goed past bij nagerechten. Verderop, in het Catalaanse achterland, vindt men Maury, de lievelingsplek van het druivenras de grenache noir, die hier heer en meester is. Perfect bij ganzenlever, blauwe kaas en desserts gemaakt met pure chocolade.
Muscat de Rivesaltes, Gérard Bertrand

Muscat de Rivesaltes, Gérard Bertrand Douceur des Terroirs, Gérard Bertrand

De wijngaarden beslaan talrijke kleine terrasvormige percelen op de hellingen van het natuurlijke keteldal waarin het dorp Tautavel, dat een rijke geschiedenis kent, ligt. Deze wijn wordt gemaakt door mutage, zoals Porto, waarbij wijnalcohol wordt toegevoegd om de gisting te stoppen terwijl het sap nog suikers bevat.

Prijs vanaf € 17,10

Maury Rouge, Gérard Bertrand Douceur des Terroirs, Gérard Bertrand

Hij komt van een kleine wijngaard waar voornamelijk grenache noir druiven worden geoogst in de gemeenten Tautavel en Maury Fenouillet, vlakbij en ten westen van Perpignan. Het is een op druif gemuteerde wijn, dat wil zeggen dat er wijnalcohol wordt toegevoegd aan de gistende most voor het aftappen van de most.

Prijs vanaf € 17,10