Le souffle du GéantDe wijngaarden liggen in een biosfeerreservaat op de Mont Ventoux. De hele streek heeft hard gewerkt om dit Unesco-werelderfgoed te verkrijgen, door overredingskracht, technische investeringen in de kelders en inspanningen in de wijngaarden. De naam "Souffle du Géant" verwijst naar de frisse luchtstromen die neerdalen vanaf de top van de Monts Ventoux, deze wind creëert een microklimaat en staat uiteindelijk garant voor frisheid in de mond.
Le souffle du Géant Blanc, AOP Ventoux

Le souffle du Géant Blanc, AOP Ventoux Le souffle du Géant

Souffle du Géant of andere naam Géant de Provence verwijst naar de thermische wind die vanaf de toppen van de Mont Ventoux neerdaalt om de wijnstokken af te koelen zodat de wijn de mooie zuurgraad behoudt die altijd gewenst is in een witte wijn.

Prijs vanaf € 10,95

Le souffle du Géant Rouge, AOP Ventoux Le souffle du Géant

Le Souffle du Géant verwijst zowel naar de koele thermische wind die vanaf de Mont Ventoux naar beneden waait, als naar het micro-terroir in het noordwesten op kalkbodems en naar de uitzonderlijke knowhow van de wijnboeren.

Prijs vanaf € 10,95

Le souffle du Géant Rosé, AOP Ventoux Le souffle du Géant

Het is een gepriviligeerde plek: de wijnboeren zetten zich in voor de verbetering en het behoud van hun omgeving, door duurzame ontwikkelingspraktijken toe te passen met respect voor culturele waarden en natuurbescherming. De hellingen van de Ventoux en de Dentelles de Montmirail keten beschermen de wijngaarden tegen de overmatige Mistral wind. De koele wind-stromingen "souffle du géant" zorgen voor betere rijpheid bevorderen.

Prijs vanaf € 10,95