NU.VO.TE, OrganicWat denk je van nieuwe druivensoorten? Het NU.VO.TÉ-assortiment is gemaakt van druiven van nieuwe variëteiten die in 2018 zijn gecreëerd. Ze zijn het resultaat van interspecifieke kruisingen van variëteiten die resistent zijn tegen de 3 belangrijkste wijnstokziekten: meeldauw, oïdium en zwartrot. Deze planten hebben 80% minder behandelingen nodig en zijn beter bestand tegen klimaatverandering, droogte en hittestress.... Dit uitgebreide onderzoek door Inrae (Institut national de recherche agronomique), waaraan nu de 'e' voor milieu is toegevoegd, heeft geresulteerd in proeven op een paar hectare wijnstokken in Ensérune. De resultaten van deze nieuwe druivenrassen - floreal, voltis, vidoc en artaban - zijn zeer overtuigend.
NU.VO.TÉ Blanc, Vin de France Organic

NU.VO.TÉ Blanc, Vin de France Organic NU.VO.TE, Organic

Floréal en Soreli zijn volwaardige druivenrassen die in 2018 zijn gecreëerd en deel uitmaken van deze Nu.vo.té. Hun bijzonderheid is dat ze goede resultaten geven op het gebied van smaak en tegelijkertijd zeer resistent zijn tegen ziekten, waardoor wijnboeren 80 tot 90% besparen op behandelingen. Een must-see!

Prijs vanaf € 9,80

NU.VO.TE Rosé, Vin de France Organic NU.VO.TE, Organic

NU.VO.TÉ wordt gemaakt van twee zwarte druivenrassen die in 2018 zijn gecreëerd vanwege hun uitzonderlijke weerstand tegen klassieke wijnstokziekten. Vidoc en Artaban zijn interspecifieke variëteiten die uitstekende druiven produceren en besparen op behandelingen. Ze zijn vrij vol en vlezig in rood, maar bieden hun tederheid in rosé.

Prijs vanaf € 9,80