Paladin, VenetoDe familie Paladin hecht zeer veel belang aan onderzoek, toewijding en respect voor traditie en ze passen deze waarden dan ook volledig toe op dit domein dat sinds 1988 in familiebezit is.Onderzoek, naar talrijke studies op gebied van wijnstokken, druivelaars en oenologie (vinificatie aangepast aan de druivenrassen), in samenwerking met verschillende universiteiten.Toewijding, omdat de hele familie voor 100% betrokken is in de wijngaard en de wijnproductie. Zij waken over het welzijn van de wijnstokken (footprint en ecologisch programma) in symbiose met het rurale en pastorale landschap. En op hun beurt worden ze hiervoor vergoed door de natuur.Traditie, voor het behoud van bepaalde oudere percelen, een manuele oogst en andere fijne details die sinds de Romeinse tijd ongewijzigd zijn gebleven en dit alles gecombineerd met een moderne en verzorgde oenologie. Van grondstof tot goddelijke nectar en dit door familiale toewijding, onderzoek en het intelligente gebruik van nieuwe technologieën met behoud van traditie.Het gamma witte en rode wijnen van het domein Bosco del Merlo wordt aangevuld met 's werelds meest gewaardeerde wijn van Veneto: Prosecco.
Salbanello, Venezie IGT, Paladin

Salbanello, Venezie IGT, Paladin Paladin, Veneto

Blend van cabernet en malbec met een schitterende robijnrode kleur en een intens boeket van frambozen. In de mond is hij licht en fruitig. (Fris te serveren)

Prijs vanaf € 9,99

Pralis Paladin, (Chardonnay, Sauvignon, Traminer) Paladin, Veneto

Carlo en Roberto Paladin hebben hun hele leven lang de assemblages gevolgd die hun vader had ontwikkeld. De expressie van een druivenras geaccentueerd door de juiste vinificatie, en ze vervolgens met precisie en nauwkeurigheid mengen om een levendige en complexe wijn te produceren, is een kunst. Het voorbeeld van "Pralis", geboren uit chardonnay en sauvignon blanc met een spoor van traminer die elkaar perfect aanvullen, is een streling voor de tong.

Prijs vanaf € 9,99

Syrah, IGT delle Venezie, Paladin Paladin, Veneto

De syrah druif geeft hem zijn pittig karakter, maar de besnoeiing van overtollige druiventrossen en bladeren, zo'n 20 dagen voor de oogst, zorgt voor een unieke concentratie in het glas.

Prijs vanaf € 10,25

Pinot Grigio, DOC Venezie, Paladin Paladin, Veneto

Pinot gris, met zijn grote persoonlijkheid en structuur, dankt zijn naam aan de kleur van de rijpe druif. Hij krijgt een roze tint, ergens tussen de kleur van pinot blanc en pinot noir in, vandaar het grijs. Dit druivenras is wijdverspreid in Veneto en Friuli, en Paladin ligt op deze grens ten noordoosten van Venetië.

Prijs vanaf € 11,25

Drago Rosso, Merlot, Paladin Paladin, Veneto

70% van de druiven wordt op perfecte rijpheid geoogst van de beste Merlot percelen. De rest blijft enkele weken aan de wijnstok hangen om overrijpheid te verkrijgen. Deze tweede oogst wordt apart gevinifieerd. De twee wijnen worden vervolgens gemixt voordat ze in vaten rijpen.

Prijs vanaf € 11,95