Blauwe kazen (Roquefort, Ambert)

Stijl van wijn in het algemeen: Als contrast: natuurlijke zoete wijn (VDN)
Wij stellen voor:

Fortified Malbec Dulce, Domain Bousquet, ArgentiniëDomaine Bousquet, Argentine (Bio)

Er wordt tijdens de fermentatie een beetje alcohol toegevoegd aan deze malbec, waardoor de fermentatie onderbroken wordt en het suikergehalte in de wijn blijft. De wijn macereert nog zo'n vier maanden voordat hij gedurende 1 jaar in eiken vaten rijp. Ongelooflijk intense kleur, rijke aroma's van rijpe cassis, zwart fruit, chocolade en koffie. In de mond harmoniseren suiker en aciditeit met zijdezachte tannines.

Prijs vanaf €13,50

Amarone Classico della Valpolicella DOC, Cantine BertaniCantine Bertani (Since 1854)

Deze wijn vat de harmonie tussen de tijd, de natuur en de mens mooi samen. De typische druivensoorten worden voor 70% op klassieke wijze gevinifieerd en in januari samengevoegd met de resterende 30% van de druiven die op bamboe rekken op zolders worden ingedroogd. Na deze tweede gisting, veroudert de wijn gedurende 6 jaar in vaten van kastanje- en kersenhout voordat hij gebotteld wordt. Intens granaatrood, met in de neus kersen en pruimen, gevolgd door een palet van kruiden en gedroogde vruchten. Deze parel heeft een groot verouderingspotentieel.

Prijs vanaf €79,65

Porto Barros Late Bottled VintagePorto Barros

Deze porto met een diep rode kleur en aroma's van rijp zwart fruit, werd gedurende 4 tot 6 jaar verouderd in typische Portugese vaten, die "pipas" worden genoemd.

Prijs vanaf €21,85

Porto Barros Vintage "Quinta da Galeira"Porto Barros

Het summum onder de porto's! Een Vintage die tussen 2 à 4 jaar verouderd werd in "pipas", (typische Portugese eik) en vervolgens werd gebotteld. Hij wordt enkel geproduceerd tijdens grootste oogstjaren. Rijk, geconcentreerd en intens...

Prijs vanaf €61,35