Tartiflette

Stijl van wijn in het algemeen: Droog wit
Wij stellen voor:

Pinot Blanc d'Alsace, KuehnKuehn, Grands Vins d'Alsace, Ammerschwihr (sinds 1675)

Deze perfect gemaakte pinot blanc uit Ammerschwihr heeft een florale neus en discrete perzik- en appeltoetsen. Hij is rond en zacht. Zijn lichte zuurtegraad zorgt voor zijn frisheid.

Prijs vanaf €8,40

Bourgogne Chardonnay "Kimmeridgien", Jean-Marc BrocardJean-Marc Brocard, Chablis

Zijn naam doet denken aan het terroir dat gevormd werd uit gefossiliseerde schelpen, typerend voor chablis. De chardonnay wijngaarden bevinden zich echter in Saint-Bris-le Vineux. De wijn is fris, soepel en fruitig, zeer aangenaam om te drinken in zijn jeugd. We krijgen hints van citroen, witte perzik en geel fruit in de neus en in de mond is hij rond en verfijnd.

Prijs vanaf €13,95

L'Authentique Mâcon-Chardonnay, Vieilles Vignes, Collin BourissetCollin Bourisset, Beaujolais & Maconnais (sinds 1821)

Deze chardonnay kreeg de naam "Authentique" omdat hij afkomstig is van het gelijknamige dorpje Chardonnay-les-Mâcon. Bovendien wordt deze wijn volgens traditie gedurende 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt. Het boeket van witte bloemen en mooi rijp fruit wordt ondersteund door evenwichtige houttoetsen die hem een opmerkelijke lange afdronk geven.

Prijs vanaf €16,50

Bourgogne Aligoté, Bouchard Aîné & FilsBouchard Aîné & Fils, Bourgogne (since 1750)

Aligoté is een druivensoort (en een appellatie), waarmee Bouchard Aîne & Fils steeds veel succes boekt. Een intense wijn met aroma's van vers hooi, groene appel en citrus.

Prijs vanaf €13,15