Bodegas Caro, Mendoza, Argentina, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)


Op bezoek bij Nicolas Catena, gereputeerd wijnbouwer in Argentinië, was Baron Eric de Rothschild verrast door de elegantie van de cabernet sauvignon en de vrijgevigheid van de malbec, elk geteeld op een verschillend Argentijns terroir. Van een strenge selectie op deze verscheidenheid ontstond Caro, een uitzonderlijke wijn. Bodegas Caro is aldus ontstaan, twee families, twee wijnculturen, twee druiven voor unieke wijnen.

Aruma, 100% Malbec, Bodegas Caro

Deze wijn komt van de beste terroirs van Mendoza en werd gevinifieerd door het team van Lafite-Rothschild, in nauwe samenwerking met de Argentijnse specialist van de malbec, Nicolas Catena. "Aruma" staat voor "nacht, zwart, de zuiverheid" een metafoor voor deze donkerrode wijn die geen houtlagering onderging. Neus van bessen, pruimen, frambozen en viooltjes. Intens in de mond met zijdeachtige en fijne, ronde tannines.

Prijs vanaf €15,20

Amancaya, Malbec & Cabernet Sauvignon, Bodegas Caro

Twee beroemde families, Catena uit Argentinië en Rothschild uit Frankrijk, twee wijnculturen en twee druivensoorten. Deze wijn is een blend van malbec, die zich al een hele tijd in Argentinië thuis voelt en ook in Frankrijk (Bordeaux en Cahors) nog steeds aanwezig is, en van de universele cabernet sauvignon druif.

Prijs vanaf €20,35

Caro, Cabernet Sauvignon & Malbec

Caro van Catena en Rothschild heeft een Argentijns karakter dankzij de toevoeging van malbec (25-35%) en een mooie elegantie en complexiteit door het gebruik van cabernet sauvignon (65-75%). Dit resulteert in een levendige en verfijnde wijn met een harmonieus evenwicht tussen de Argentijnse identiteit en de Bordeaux-stijl. Hij heeft een bewaarpotentieel van 10 jaar.

Prijs vanaf €55,65