Met deze paar tips proberen wij je te helpen wijn beter te begrijpen, te waarderen en vervolgens zal je er ook beter over kunnen spreken. Kennis van wijn bestaat grotendeels uit geschiedenis en cultuur. Met cultuur bedoelen we kennis van de kastelen en domeinen, de “winestars” en pers-goeroes. Maar wijnkennis wordt ook opgebouwd uit de verschillende proefervaringen die je dankzij een zekere methode gemakkelijker en beter zult onthouden. Dat staat hieronder omschreven bij “Proeven – maar hoe werkt dat eigenlijk”. Je mag daarvoor simpelweg onze proefset opladen.

Wij behandelen hier afzonderlijke thema's op een eenvoudige manier, zonder te veel naar het wetenschappelijke te gaan en zorgen er altijd voor dat het verstaanbaar blijft.
Het doel is om onderwerpen zoals het juiste wijnglas, wat is zwavel, wat is het onderscheid tussen bio en biodynamisch… uit te leggen.
Het zijn interessante onderwerpen die elders op deze site bijna nergens te plaatsen zijn. Het zijn geen lessen oenologie, een term die vaak misbruikt wordt als je eens kijkt naar de werelddefinitie van wat de rol is van een oenoloog, (Engelse versie) door de OIV in 2013.