Tijdens een wandeling zag de keldermeester dat een wijngaard was opgeslokt door een bos en klimop. Toen de wijngaard was hersteld, kreeg het perceel de naam Cruperdu. De Pinot Noir wordt gevinifieerd in roestvrijstalen vaten en gemengd met Chardonnay, die 8 maanden op eikenhouten vaten rijpt voordat hij tijdens het 2de gistingsproces 36 maanden op fijne droesem fusioneren.
Land | Italie |
---|---|
Streek | Lombardia |
Domein | Castello Bonomi |
Druif | Chardonnay & pinot noir |
Degustatie | In de neus maken wit fruit en tropische vruchten plaats voor balsamico toetsen. In de mond verrast een frisse, complexe slok, die het grote evolutiepotentieel van de wijn onthult. |
Houdbaarheid | 5 a 8 jaar na zijn oogst |
Ideale serveertemperatuur | 8-10 °C |
Suggesties gerechten | Het past bij elke maaltijd, maar vooral bij de mediterrane keuken, zoals zeebaars gekookt in zout of en papillote, of pasta met tonijnkuit en citroenschil. |