Provence


De wijngaarden van de Provence die ontstaan zijn in 600 v.Ch. behoren ongetwijfeld tot de oudste van Frankrijk. Deze uitgestrekte streek met levendige kleuren is onderverdeeld in drie departementen: Bouches du Rhône, Var en Alpes Maritimes, waar er een breed gamma aan druivensoorten geteeld wordt (grenache, syrah, cinsault, carignan, mourvèdre en cabernet sauvignon). Er worden zowel zachte fruitige rosé wijnen van gemaakt, (75% van de productie) als rode bewaarwijnen die we spijtig genoeg zelden kunnen degusteren. De variëteiten rolle, ugni blanc en sémillon worden gebruikt voor een kleine productie van witte wijnen.

Insolence d'Estandon, Blanc, IGP Méditerranée

Deze expressieve en gastronomische wijn is er eentje om te delen. De druiven komen uit het hart van de Provence, ten zuidwesten van het vinificatiecenter in Brignoles.

Prijs vanaf €10,10

Insolence d'Estandon, Rood, IGP Méditerranée

Deze prachtige, exclusieve en verleidelijke fles is gemaakt voor uw plezier. De wijn is afkomstig van het rotsplateau van Roquebrussanne in het hart van de Provence tussen Toulon en Brignoles.

Prijs vanaf €10,10

Insolence d'Estandon, Rosé, IGP Méditerranée

De zeer verfijnde fles van de "Insolence" rosé, legt de nadruk op verleiding, plezier, gezelligheid en vrijgevigheid. De wijngaarden omringen een prachtig dorp in het noorden van het natuurpark van Sainte Baume.

Prijs vanaf €10,10

Estandon, Black Rosé, IGP Méditerranée

Een bewust baanbrekend product, een weldoordacht concept in een volledig ondoorzichtige, met zwarte zeefdruk bedekte bordelaise fles.

-25%
Nu aan €8,89

Estandon "Héritage", Côtes-de-Provence

De wijngaarden van Estandon bevinden zich in een idyllisch landschap, rond Flayosc, Le Thoronet en Le Cannet. Deze rosé heeft een prachtige lichtroze kleur, een floraal boeket en hints van wit fruit. In de mond is hij rond, zijdezacht en elegant.

Prijs vanaf €11,95

Symbiose, AOC Côtes de Provence, Rosé

Finesse en elegantie kenmerken deze roséwijn, gemaakt van biodynamische druiven afkomstig uit het terroir van Correns, in de Var, dat al 25 jaar 100% biologisch is. Desalniettemin is het behoud van het milieu een zorg voor de wijnbouwers van Correns. Uit een recente studie blijkt dat de biodiversiteit in Correns vijf keer rijker is dan in naburige dorpen.

Prijs vanaf €16,20

Impression, Estandon, Côtes-de-Provence Sainte-Victoire

Een echte terroir-expressie, van arme en goed gedraineerde bodems, waar de wijnstok met veel moeite waterdruppels uit de kalksteen en kleiachtige zandsteen trekt om een heerlijke, levendige en krachtige rosé te produceren.

Prijs vanaf €16,90

Domaine de l'Ile, Côtes de Provence, BIO

Dit landgoed is onlangs aangekocht door het huis Chanel en ligt op het eiland Porquerolles voor Hyères.

Prijs vanaf €19,70

Domaine de l'Ile, Côtes de Provence Blanc, BIO

Dit domein dat toebehoort aan het huis Chanel is gelegen in een natuurgebied op het eiland Porquerolles.

Prijs vanaf €27,20