Veneto


Prosecco staat bekend als een fruitige mousserende Italiaanse wijn van het type frizzante of spumante. Hij wordt gemaakt van de glera druif en soms vermengd met bianchetta of trevigiana. De belangrijkste productie is afkomstig uit de provincie Treviso. Hij wordt jong gedronken en kent een toenemend wereldwijd succes. Hij wordt daarom vaak op de markt gebracht als «extra dry » en « brut » .

Giardini d'Italia, Pinot Grigio delle Venezie DOC

Giardini d'Italia vertegenwoordigt een boeket geïnspireerd door de geuren van de meest emblematische wijnen van Noord-Italië.

Prijs vanaf €6,70

Giardini d'Italia, Chiaretto Bardolino DOC

Het label is geïnspireerd op Italiaanse tuinen die, net als de wijngaard, zorg en toewijding vragen, maar waarvan de schoonheid al sinds de oudheid een referentie blijft. Chiaretto verwijst naar de pioenroos-achtige kleur en Bardolino is de appellatie.

Prijs vanaf €6,70

Giardini d'Italia, Merlot Veneto IGT

Een gezellige wijn voor maximaal plezier. Hij is afkomstig van de morenische heuvels in Veneto, gevormd door kalksteenkiezels die door oude gletsjers zijn meegebracht en waar de merlot vastgroeit.

Prijs vanaf €6,70

Pralis Paladin, (Chardonnay, Sauvignon, Traminer)

Carlo en Roberto Paladin hebben hun hele leven lang de assemblages gevolgd die hun vader had ontwikkeld. De expressie van een druivenras geaccentueerd door de juiste vinificatie, en ze vervolgens met precisie en nauwkeurigheid mengen om een levendige en complexe wijn te produceren, is een kunst. Het voorbeeld van "Pralis", geboren uit chardonnay en sauvignon blanc met een spoor van traminer die elkaar perfect aanvullen, is een streling voor de tong.

Prijs vanaf €9,80

Salbanello, Venezie IGT, Paladin

Blend van cabernet en malbec met een schitterende robijnrode kleur en een intens boeket van frambozen. In de mond is hij licht en fruitig. (Fris te serveren)

Prijs vanaf €9,85

Due Uve Bianco, Friuli DOC, Bertani, Pinot Grigio & Sauvignon Blanc

Due Uve of het harmonieuze samengaan van twee variëteiten uit Friuli, de pinot grigio die aan de wijn zijn krachtige en elegante karakter geeft en de sauvignon die nuances aanbrengt van salie, citrusvruchten, vlierbloesem en groene peper.

Prijs vanaf €9,99

Due Uve Rosso, IGT delle Venezie, Bertani, Corvina & Merlot

Deze wijn komt van twee wijngaarden, één ligt in Valpantena, naast het Gardameer en Vicenza, en de tweede tussen Padua en Verona. Due Uve betekent de combinatie van twee druivensoorten; de corvina, druif van de Amarone, die rijp fruit en souplesse brengt en de merlot die harmonieus nuances van rode vruchten toevoegt : zwarte kersen, rode bessen,...

Prijs vanaf €9,99

Bertarosé Chiaretto, molinara & merlot, IGT Verona

Deze gekende "Chiaretto" van Bertani, maakt vandaag de dag een grote terugkomst dankzij de technische vooruitgang die voor een mooie expressie van zowel het druivenras molinara als merlot zorgt en mede dankzij het Veronese terroir en klimaat aan de voet van het Gardameer. Licht, fris en goed uitgebalanceerd met frisse aroma's van granaatappel, rode bes en accenten van witte bloemen. Dit is een wijn met een fijn en delicaat smaakpalet en een goede lengte.

Prijs vanaf €9,99

Syrah, IGT delle Venezie, Paladin

De syrah druif geeft hem zijn pittig karakter, maar de besnoeiing van overtollige druiventrossen en bladeren, zo'n 20 dagen voor de oogst, zorgt voor een unieke concentratie in het glas. Intens boeket van gekonfijt fruit en kruiden met een mooi evenwicht tussen fraîcheur en zachtheid.

Prijs vanaf €10,04