Bocada, Côtes Catalanes, Gérard Bertrand
De 4.900 ha wijngaarden in de Roussillon rond Perpignan maken deel uit van de Franse Catalaanse regio. Deze strekt zich uit van de Spaanse grens tot Leucate via mooie dorpjes zoals Banyuls, Collioure, Port Vendres, Barcarès en meer in het binnenland tot Maury, Tautavel en Rivesaltes. De cultuur is nauw verbonden met Spaans Catalonië. De inwoners leven onder de warme zon, feesten graag, eten Bocadas (tapas), drinken Grenache in wit, rosé of rood en vereren de lokale bandera. De straten tonen kleurrijke huizen zoals afgebeeld op het etiket.
Bocada wit is een feestwijn, een wijn uit het uiterste zuiden van Frankrijk.
Bocada is synoniem voor tapas in Perpignan. De grenache gris, de druivensoort waarvan de Bocada rosé is gemaakt, verdraagt het hete en zonovergoten klimaat.
De garnache, zoals het hier wordt genoemd, is de karakteristieke druif van deze Catalaanse streek.