Bordeaux
Bordeaux is de beroemdste wijnstreek ter wereld. Zij strekt zich uit over 117.000 hectaren wijngaarden in de nabijheid van de Atlantische Oceaan, de monding van de Gironde waar twee belangrijke stromen samenkomen: de Garonne en de Dordogne.
De Bordeauxstreek produceert zowel droge als zoete witte wijnen op basis van de druivensoorten sémillon, sauvignon en muscadelle. De rode en rosé wijnen worden geproduceerd op basis van cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, malbec en petit verdot. De vermenigvuldiging van de factoren (druivensoort x Atlantisch microklimaat x bodem en onderbodem) resulteert in 37 appellaties die de wijnliefhebber blijft bekoren. Bordeaux wordt onderverdeeld in drie grote zones: de linkeroever (Médoc en Graves), de rechteroever (Pomerol en Saint-Emilion) en de regio tussen de twee rivieren : Entre-deux-Mers waar zowel witte als rode wijnen worden geproduceerd voornamelijk in de regionale appellatie Bordeaux.
Het kasteel van Aublines is een 18 ha groot domein dat al 50 jaar toebehoort aan de familie Raynaud. Het is gelegen in Sainte Luce, in Blaye, bekend om de kwaliteit van gestructureerde en zeer fruitige wijnen.
Château de l'Orangerie is familiebezit sinds 1790, verspreid over 250 ha wijngaarden ten zuidwesten van Bordeaux. De cuvée "à la Gloire du Chat", ontworpen door onze landgenoot Philippe Geluck, valt op door zijn jovialiteit en elegantie. Deze wijn staat voor een moment van plezier en gezelligheid.
Château de l'Orangerie ligt midden in Entre-deux-Mers (in Saint Félix de Foncaude). Hier wordt witte geproduceerd maar ook zeer aangename rode wijn gemaakt van Merlot en Cabernet Sauvignon. De druiven worden geoogst op optimale rijpheid en gevinifieerd op de traditionele manier. De cuvée "à la Gloire du Chat", ontworpen door onze landgenoot Philippe Geluck, valt op door zijn jovialiteit en elegantie.
De wijngaarden liggen in Begadan, ten noorden van de Médoc, waar het klimaat wordt beïnvloed door de nabijheid van de oceaan. De combinatie van overwegend zandgrond met een goede drainage, klassieke druivensoorten en een gedeeltelijke veroudering in eikenhouten vaten, resulteert in een evenwichtige bordeaux.
Dit authentiek kartuizerklooster, in de gemeente Macau-en-Médoc in de buurt van Margaux, dateert van het jaar 1875 en is omringd door wijngaarden beplant met hoofdzakelijk merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon en petit verdot. De wijn werd 12 maanden op eiken fusten gerijpt.
De biologische wijngaarden, omgeven door een heuvelachtig landschap ten noorden van Blaye, bestaan voor 98% uit merlot. De goed gedraineerde grond, een selectieve oogst, koude maceratie, korte vinificatie en een lange rijpingstijd in ondergrondse vaten, geven de wijn een zijdezachte finesse.
Het landgoed beslaat 50 hectare, waarvan 35 hectare is beplant met wijnstokken en de rest in weilanden, bossen en draslanden om een ecologisch evenwicht te garanderen. Biodynamische wijnbouw vergt veel meer inspanning dan traditionele wijnbouw en de wijn komt veel beter tot zijn recht.