HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Bordeaux & Côtes de Bordeaux


De grootste productie van bordeaux wijnen, valt onder de appellatie Bordeaux, (wit, rood en rosé) en onder Bordeaux Supérieur. Deze laatste onderscheidt zich door een meer gelimiteerde productie, afkomstig van wijnranken van minimum 21 jaar oud, met een verplichte veroudering van 12 maanden alvorens gebotteld te worden. Daarnaast worden ook witte wijnen geproduceerd onder de appellatie Bordeaux Blancs of Entre-deux-Mers. Op de rechteroever brengen de Côtes de Bordeaux (Franc, Blaye, Bourg, Castillon) veelal wijnen voort met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Château les Aublines, Blaye Côtes de BordeauxChâteau les Aublines, Côtes de Bordeaux, Blaye

Het kasteel van Aublines is een 18 ha groot domein dat al 50 jaar toebehoort aan de familie Raynaud. Het is gelegen in Sainte Luce, in Blaye, bekend om de kwaliteit van gestructureerde en zeer fruitige wijnen. De wijn is samengesteld uit 75% merlot, aangevuld met 25% cabernet sauvignon en heeft een neus van rijp zwart fruit en veel fraîcheur. In de mond krijgen we een aanzet van soepele tannines en een lange, zachte finish met een goede balans.

Prijs vanaf €8,00

Château La Croix St Jacques, Côtes de Bordeaux, BlayeChâteau La Croix Saint Jacques, Blaye, Côtes de Bordeaux

Deze rode wijn uit de Blaye-Côtes de Bordeaux heeft steeds verleid door zijn consistente kwaliteit en fruitig karakter zonder vatlagering. Robijnrode kleur met een rijke en complexe neus en mond.

Prijs vanaf €8,05

Château Lescalle, Bordeaux SupérieurChâteau Lescalle, Macau - Margaux

Dit authentiek kartuizerklooster, in de gemeente Macau-en-Médoc in de buurt van Margaux, dateert van het jaar 1875 en is omringd door wijngaarden beplant met hoofdzakelijk merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon en petit verdot. De wijn werd 12 maanden op eiken fusten gerijpt waardoor hij een lichte houttoets en hints van rood fruit heeft.

Prijs vanaf €9,55

Château Haut-Moulin, Bordeaux BioChâteau Haut-Moulin, Bordeaux

De biologische wijngaarden, omgeven door een heuvelachtig landschap ten noorden van Blaye, bestaan voor 98% uit merlot. De goed gedraineerde grond, een selectieve oogst, koude maceratie, korte vinificatie en een lange rijpingstijd in ondergrondse vaten, geven de wijn een zijdezachte finesse. Intens robijnrode kleur met subtiele tonen van rood fruit. Het is een soepele en krachtige wijn.

Prijs vanaf €9,90

Bordeaux Blanc de Larrivet Haut-BrionChâteau Larrivet Haut-Brion

De eigenaars van Château Larrivet Haut-Brion, Philippe en Christine Gervoson, houden zich echt bezig met de kwaliteit van deze witte bordeaux die ook door hun vaak geconsumeerd wordt. De druiven worden in samenwerking met de technische teams van het kasteel onderworpen aan een strenge selectieprocedure. Net als de andere wijnen van dit domein, bezit hij veel frisheid en is hij mooi rond.

Prijs vanaf €9,95

Bordeaux Rouge de Larrivet Haut-BrionChâteau Larrivet Haut-Brion

De eigenaars van Château Larrivet Haut-Brion, Philippe en Christine Gervoson, houden zich echt bezig met de kwaliteit van deze rode bordeaux die ook door hun regelmatig geconsumeerd wordt. De druiven worden onderworpen aan een strenge selectieprocedure in samenwerking met de technische teams van het kasteel. Hij is krachtig, complex en bezit zachte tannines. Hij is mooi uitgebalanceerd en rond in de mond.

Prijs vanaf €9,95

Château Bel-Air Perponcher "Réserve", Bordeaux RougeChâteau Bel-Air Perponcher, Vignobles Despagne, Bordeaux

"Een van de meest bewonderenswaardige projecten van Bordeaux", aldus Robert Parker. De frisheid van cabernet franc gecombineerd met merlot (die de blend domineert), beide geoogst op volle rijpheid, zorgen voor een romig en sappig evenwicht in de wijn met aroma's van zwarte bes en subtiele kruidige en geroosterde tonen.

Prijs vanaf €9,95

Château Bel-Air Perponcher "Réserve" Bordeaux BlancChâteau Bel-Air Perponcher, Vignobles Despagne, Bordeaux

Deze pure en gestructureerde wijn, gemaakt van een blend van sauvignon en sémillon, wordt gekenmerkt door een intense expressie van citrus, vlierbloesem en passievrucht. In deze charmante witte krijgen we de fraîcheur van de Atlantische oceaan, evenals een zekere vettigheid die bekomen wordt door zijn rijping op fijne gistcellen.

Prijs vanaf €9,95

Château La Grolet, Côtes de Bourg, BiodynamischChâteau La Grolet, Côtes de Bordeaux, Bourg, Biodynamisch

Een uitzonderlijke puurheid en expressie. De aroma's van rode vruchten afkomstig van de merlot druif zijn mooi verweven met de elegantie en de structuur van de cabernet-sauvignon druif en worden duidelijk ondersteund door een minerale toets afkomstig van de biologisch-dynamische wijnbouw. De wijn is zijdezacht en complex.

Prijs vanaf €12,80