Bordeaux & Côtes de Bordeaux
De grootste productie van bordeaux wijnen, valt onder de appellatie Bordeaux, (wit, rood en rosé) en onder Bordeaux Supérieur. Deze laatste onderscheidt zich door een meer gelimiteerde productie, afkomstig van wijnranken van minimum 21 jaar oud, met een verplichte veroudering van 12 maanden alvorens gebotteld te worden. Daarnaast worden ook witte wijnen geproduceerd onder de appellatie Bordeaux Blancs of Entre-deux-Mers. Op de rechteroever brengen de Côtes de Bordeaux (Franc, Blaye, Bourg, Castillon) veelal wijnen voort met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.
Het kasteel van Aublines is een 18 ha groot domein dat al 50 jaar toebehoort aan de familie Raynaud. Het is gelegen in Sainte Luce, in Blaye, bekend om de kwaliteit van gestructureerde en zeer fruitige wijnen. De wijn is samengesteld uit 75% merlot, aangevuld met 25% cabernet sauvignon en heeft een neus van rijp zwart fruit en veel fraîcheur. In de mond krijgen we een aanzet van soepele tannines en een lange, zachte finish met een goede balans.
Deze rode wijn uit de Blaye-Côtes de Bordeaux heeft steeds verleid door zijn consistente kwaliteit en fruitig karakter zonder vatlagering. Robijnrode kleur met een rijke en complexe neus en mond.
Dit authentiek kartuizerklooster, in de gemeente Macau-en-Médoc in de buurt van Margaux, dateert van het jaar 1875 en is omringd door wijngaarden beplant met hoofdzakelijk merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon en petit verdot. De wijn werd 12 maanden op eiken fusten gerijpt waardoor hij een lichte houttoets en hints van rood fruit heeft.
De biologische wijngaarden, omgeven door een heuvelachtig landschap ten noorden van Blaye, bestaan voor 98% uit merlot. De goed gedraineerde grond, een selectieve oogst, koude maceratie, korte vinificatie en een lange rijpingstijd in ondergrondse vaten, geven de wijn een zijdezachte finesse. Intens robijnrode kleur met subtiele tonen van rood fruit. Het is een soepele en krachtige wijn.
De eigenaars van Château Larrivet Haut-Brion, Philippe en Christine Gervoson, houden zich echt bezig met de kwaliteit van deze witte bordeaux die ook door hun vaak geconsumeerd wordt. De druiven worden in samenwerking met de technische teams van het kasteel onderworpen aan een strenge selectieprocedure. Net als de andere wijnen van dit domein, bezit hij veel frisheid en is hij mooi rond.
De eigenaars van Château Larrivet Haut-Brion, Philippe en Christine Gervoson, houden zich echt bezig met de kwaliteit van deze rode bordeaux die ook door hun regelmatig geconsumeerd wordt. De druiven worden onderworpen aan een strenge selectieprocedure in samenwerking met de technische teams van het kasteel. Hij is krachtig, complex en bezit zachte tannines. Hij is mooi uitgebalanceerd en rond in de mond.
"Een van de meest bewonderenswaardige projecten van Bordeaux", aldus Robert Parker. De frisheid van cabernet franc gecombineerd met merlot (die de blend domineert), beide geoogst op volle rijpheid, zorgen voor een romig en sappig evenwicht in de wijn met aroma's van zwarte bes en subtiele kruidige en geroosterde tonen.
Deze pure en gestructureerde wijn, gemaakt van een blend van sauvignon en sémillon, wordt gekenmerkt door een intense expressie van citrus, vlierbloesem en passievrucht. In deze charmante witte krijgen we de fraîcheur van de Atlantische oceaan, evenals een zekere vettigheid die bekomen wordt door zijn rijping op fijne gistcellen.
Een uitzonderlijke puurheid en expressie. De aroma's van rode vruchten afkomstig van de merlot druif zijn mooi verweven met de elegantie en de structuur van de cabernet-sauvignon druif en worden duidelijk ondersteund door een minerale toets afkomstig van de biologisch-dynamische wijnbouw. De wijn is zijdezacht en complex.