HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Bouchard Aîné & Fils, Bourgogne (since 1750)


Gerenommeerd huis dat sinds 1750 wereldwijd bekend staat als ambassadeur van de Bourgognewijnen. De Bourgognes Bouchard Aîné & Fils hebben, door de verfijnde vinificatie van de verschillende cuvées, een unieke stijl en zijn van een onberispelijke kwaliteit. Meermaals werden de wijnen. Bouchard Aîné & Fils bekroond door de Tastevinage en door de Guide Hachette .

Coteaux Bourguignons "Réserve 101", Bouchard Aîné & FilsBouchard Aîné & Fils, Bourgogne (since 1750)

Deze 101ste appellatie uit de Bourgogne, opgericht in 2011, benadrukt de waarde van de terroir, de know-how en biedt iedereen op eenvoudige en leuke manier toegang tot de wijnen uit de Bourgogne. Het moet de wijnamateur de vreugde van de ontdekking, het subtiele genot van de vergelijking en leerplezier bieden. Robijnrood met paarse reflecties, typisch voor gamay, en met een neus van rode steenvruchten. In de mond is hij fris en vraagt naar bourgondische keuken.

Prijs vanaf €11,60

Bourgogne Aligoté, Bouchard Aîné & FilsBouchard Aîné & Fils, Bourgogne (since 1750)

Aligoté is een druivensoort (en een appellatie), waarmee Bouchard Aîne & Fils steeds veel succes boekt. Een intense wijn met aroma's van vers hooi, groene appel en citrus.

Prijs vanaf €11,95

Bourgogne Chardonnay, Bouchard Aîné & FilsBouchard Aîné & Fils, Bourgogne (since 1750)

Al meer dan 250 jaar, streeft het huis Bouchard Aîne naar perfectie. Deze bourgogne gemaakt van chardonnay heeft gedurende 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt. Hij heeft een zeer expressieve neus met florale aroma s en vleugjes van vers fruit en een vleugje honing.

Prijs vanaf €13,95

Bourgogne Pinot Noir Réserve, Bouchard Aîné & FilsBouchard Aîné & Fils, Bourgogne (since 1750)

Een heerlijke Pinot Noir, voornamelijk afkomstig van de gemeente Auxey-Duresses, nauwkeurig gevinifieerd en vervolgens gedurende 11 maanden op vat gerijpt. Neus van rode vruchten met een lichte pepertoets. Een frisse en gestructureerde wijn.

Prijs vanaf €15,20

Hautes Côtes de Nuits Blanc, Bouchard Aîné & FilsBouchard Aîné & Fils, Bourgogne (since 1750)

Een bourgogne zoals we hem graag hebben: fruitige aroma's, een vleugje hout en een beetje mineraliteit.

Prijs vanaf €16,75

Hautes Côtes de Nuits Rouge, Bouchard Aîné & FilsBouchard Aîné & Fils, Bourgogne (since 1750)

Een fruitige, frisse rode wijn, afkomstig uit de Côte de Nuits die gedurende 8 maanden op vat gerijpt werd (waarvan 25% nieuwe eiken vaten). Hij ontwikkelde aroma's van rood fruit (kersen) en zoete specerijen. Zijn frisheid staat garant voor een zeer goed bewaarpotentieel.

Prijs vanaf €17,65