HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Brown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)


Brown Brothers is één van de belangrijkste familiale wijnhuizen van Australië. Sinds 1889 neemt Brown Brothers deze pionierspositie in dankzij hun ervaringen met innovatieve rassen. Neem nu bijvoorbeeld de tarrango druif, die een unieke smaak bezit en door Brown Brothers gecreëerd werd door te experimenteren met een kruising van verschillende stammen. Voordat een geslaagd nieuw product in de markt wordt gezet, gaan er heel wat studies aan vooraf, gevolgd door verschillende vinificatie- en degustatietesten. Het familiale domein, het onderzoekscentrum, het hedonistisch centrum (waar de beste wijn & spijs combinaties worden uitgetest) en de wijnkelder liggen op Milawa, in het Noordoosten van de staat Victoria. Door de toenemende groei wordt het landgoed en de wijnkelder momenteel uitgebreid richting Tasmanië. Het gamma van Brown Brothers is het resultaat van meer dan 120 jaar onderzoek. Het is erg gevarieerd en goed inzetbaar bij vele gerechten. Het gamma heeft veel karakter, elke variëteit heeft een eigen verhaal en elke wijn wordt gekenmerkt door iets unieks. Laat u verrassen door een heerlijk assortiment van de andere kant van de wereld.

Chenin Blanc, Brown Brothers, Victoria, AustraliëBrown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)

De familie Brown was één van de pioniers in het aanplanten van chenin blanc in Australië. Deze wijn is vooral geliefd omwille van zijn fruitige karakter, zijn frisse mond en zijn aromatische rijkdom, verzacht met een vleugje zoet, onvergist restsuiker.

Prijs vanaf €9,60

Crouchen Riesling, Brown BrothersBrown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)

De crouchen-druif, van Baskische oorsprong, heeft sinds 1900 een thuis gevonden in Australië dankzij de familie Brown.

Prijs vanaf €9,95

Tarrango, "Explorer Series" Brown Brothers, , Victoria, AustraliëBrown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)

Een unieke druivensoort waarvan heerlijke, lichte en zeer fruitige rode wijn worden gemaakt. Deze Tarrango wordt fris geschonken en is een vlotte drinker.

Prijs vanaf €10,85

Everton Red, "Limited Release" Brown Brothers, AustraliëBrown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)

Deze blend van cabernet sauvignon, malbec en shiraz resulteert in een mooie ronde wijn, met aroma's van rood en zwart fruit met zijdeachtig en rijpe tannines.

Prijs vanaf €11,20

Late Harvested Muscat, "Explorer Series" Brown Brothers, AustraliëBrown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)

Deze heerlijke en unieke wijn wordt zeer laat geoogst. Het fruitige karakter wordt ondersteund door de natuurlijke zoetheid van de muskaatdruif. Zeer rijp fruit en de frisheid in de mond, doet je snel verlangen naar een tweede glas. Het juiste moment voor deze wijn? Tijdens de meditatie...

Prijs vanaf €11,20

Everton White, "Limited Release" Brown Brothers AustraliëBrown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)

Een subtiele assemblage gecreëerd door één van de oudste wijnhuizen van Australië gerenommeerd voor hun innoverende werkwijze op het gebied van druivensoorten. De meerderheid aan chardonnay geeft kracht en wit fruit, sauvignon blanc voegt daar het frisse karakter en een vleugje citrus aan toe en de 15% pinot gris geeft rondheid, exotische toetsen en een ondertoon van honing. Alles is harmonieus en mooi evenwichtig in de mond.

Prijs vanaf €11,20

Zibibbo Rosa "Sparkling", Brown Brothers, AustralieBrown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)

Deze Australishe mousserende wijn is bijzonder heerlijk door zijn lage alcoholpercentage en zijn uitgesproken aroma van muskaatdruif, aardbei en zomervruchten.

Prijs vanaf €12,50

Chardonnay "1889", King Valley, Brown Brothers AustraliëBrown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)

Het koele klimaat van de "King Valley" in de staat Victoria (tussen Melbourne en Sydney), is gunstig voor de chardonnay druif. Doordat deze wijn enkele maanden op eikenhouten vaten gerijpt werd, ontwikkelde hij subtiele houtachtige toetsen, aroma's van steenfruit en perzik met een verfrissende afdronk.

Prijs vanaf €13,30

Shiraz "1889", Heathcote, Brown Brothers, AustraliëBrown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)

Deze shiraz, afkomstig van de staat Victoria (Millawa) heeft een boeket van rood fruit en kruiden (peper), rijk en soepel metmooie fijne tannines.

Prijs vanaf €13,79