Brown Brothers, Victoria Estate (Since 1889)


Brown Brothers is één van de belangrijkste familiale wijnhuizen van Australië. Sinds 1889 neemt Brown Brothers deze pionierspositie in dankzij hun ervaringen met innovatieve rassen. Neem nu bijvoorbeeld de tarrango druif, die een unieke smaak bezit en door Brown Brothers gecreëerd werd door te experimenteren met een kruising van verschillende stammen. Voordat een geslaagd nieuw product in de markt wordt gezet, gaan er heel wat studies aan vooraf, gevolgd door verschillende vinificatie- en degustatietesten. Het familiale domein, het onderzoekscentrum, het hedonistisch centrum (waar de beste wijn & spijs combinaties worden uitgetest) en de wijnkelder liggen op Milawa, in het Noordoosten van de staat Victoria. Door de toenemende groei wordt het landgoed en de wijnkelder momenteel uitgebreid richting Tasmanië. Het gamma van Brown Brothers is het resultaat van meer dan 120 jaar onderzoek. Het is erg gevarieerd en goed inzetbaar bij vele gerechten. Het gamma heeft veel karakter, elke variëteit heeft een eigen verhaal en elke wijn wordt gekenmerkt door iets unieks. Laat u verrassen door een heerlijk assortiment van de andere kant van de wereld.

Moscato-Sauvignon Blanc "Lightly Sparkling", Brown Brothers

Het is een blend van Muscat d'Alexandrie uit centraal Australië en Sauvignon van het koele eiland Tasmanië. Er zijn 200 variëteiten en klonen van muscat geregistreerd in Australië. Er worden verschillende soorten wijnen van gemaakt, meer of minder aromatisch of zoet, afhankelijk van de variëteit en de oogstdatum. Deze originele wijn is een succesverhaal.

Prijs vanaf €9,95

Everton White, Chardonnay, Brown Brothers Australië

Een subtiele assemblage van verschillende percelen van chardonnay gecreëerd door één van de oudste wijnhuizen van Australië gerenommeerd voor hun innoverende werkwijze. De chardonnay geeft hier kracht en wit fruit, met een frisse karakter, exotische toetsen en een ondertoon van honing. Alles is harmonieus en mooi evenwichtig in de mond.

Prijs vanaf €11,20

Everton Red, Shiraz, Brown Brothers, Australië

Deze typische Australische shiraz-druif geeft een zachte wijn, met aroma's van rood en zwart fruit met een toetsje eucaliptus zijdeachtig en rijpe tannines.

Prijs vanaf €11,20

Crouchen & Riesling, Brown Brothers

De crouchen-druif, van Baskische oorsprong, heeft sinds 1900 een thuis gevonden in Australië dankzij de familie Brown.

Prijs vanaf €11,20

Tarrango, "Explorer Series" Brown Brothers, , Victoria, Australië

Een unieke druivensoort waarvan heerlijke, lichte en zeer fruitige rode wijn worden gemaakt. Deze Tarrango wordt fris geschonken en is een vlotte drinker.

Prijs vanaf €11,20

Zibibbo Rosa "Sparkling", Brown Brothers, Australie

Deze Australishe mousserende wijn is bijzonder heerlijk door zijn lage alcoholpercentage en zijn uitgesproken aroma van muskaatdruif, aardbei en zomervruchten.

Prijs vanaf €13,35

Shiraz "1889", Heathcote, Brown Brothers, Australië

Deze shiraz, afkomstig van de staat Victoria (Millawa) heeft een boeket van rood fruit en kruiden (peper), rijk en soepel metmooie fijne tannines.

Prijs vanaf €13,95

Chardonnay "Estate", King Valley, Brown Brothers Australië

Het koele klimaat van de "King Valley" in de staat Victoria (tussen Melbourne en Sydney), is gunstig voor de chardonnay druif. Doordat deze wijn enkele maanden op eikenhouten vaten gerijpt werd, ontwikkelde hij subtiele houtachtige toetsen, aroma's van steenfruit en perzik met een verfrissende afdronk.

Prijs vanaf €14,40

Durif, single vineyard Heathcote, Brown Brothers, Australie

Durif staat door zijn morfologie synoniem voor kleine syrah en levert in Australië spectaculaire resultaten op. Heathcote is een alleenstaand perceel van Brown Brothers, gelegen op oostelijke hellingen in de staat Victoria.

Prijs vanaf €17,10