Burmester (since 1750)


In 1750 bundelden Henry Burmester en John Nash hun krachten en richtten Burmester, Nash & Co. op. Dit was het begin van een verhaal dat driehonderd jaar oud zou worden. Burmester is aanwezig in meer dan 30 landen en staat bekend om zijn Britse roots, om de kwaliteit van zijn portwijnen, maar ook om zijn Douro DOC-wijnen, die een alternatief waren voor Franse wijnen tijdens de conflicten tussen Frankrijk en Engeland. Momenteel omvat het domein 100 hectare en blijft de oorspronkelijke traditie van de Douro Superior bewaard. Het domein bestaat uit meerdere inheemse druivenrassen, een vakkundig evenwicht tussen natuur en werkzaamheden in de wijngaard met het oog op het behoud van de biodiversiteit.

Tavedo Vinho Branco, DOC Douro, Burmester

De wijngaarden liggen hoog in de regio's Baixo, Corgo en Cima Corgo in de Douro, waar verschillende variëteiten zoals malvasia fina, gouveia, rabigato … persoonlijkheid brengen.

Prijs vanaf €6,30

Tavedo Vinho Tinto, DOC Douro, Burmester

TAVEDO is een samentrekking en een eerbetoon aan de twee zijrivieren van de Douro: Távora en Tedo. De wijngaarden liggen hoog in de regio's Cima Corgo en Douro Superior waar een mozaïek van druivenrassen zoals touriga franca, tinta roriz, tinto cão, malvasia fina, gouveia en rabigato, karakter brengen.

Prijs vanaf €6,30

Casa Burmester Reserva Branco, Douro DOC

De authentieke wijngaard van Burmester, bestaande uit meerdere druivenrassen, ligt in de subregio's Baixo Corgo en Cima Corgo op schistbodems op een hoogte van 5 tot 600 m.

-15%
Nu aan €16,02

Casa Burmester Reserva Tinto, Douro DOC

De wijngaard van +/- 100 Ha bestaande uit meerdere druivenrassen zoals touriga nacional en -franca is gelegen op de hellingen van de Douro. De casa verwijst naar het Burmester huis in de Douro Superior.

-15%
Nu aan €16,02