Castille y Leon

Cruz de Alba, Ribera del Duero

De wijnen van Cruz de Alba komen van één enkel wijngoed van 35 ha, gelegen in de «Milla de Oro», de gouden mijl van de Ribera del Duero, dicht bij Peñafiel, met als illustere buurman Vega Sicilia.Oenologie is voor Sergio Avila een manier van leven, hij baseert zijn werk op observatie, de relatie met de natuur en respect voor de levenscyclus. «Het is een kwestie van tijd, te kunnen luisteren, de bodem die we bewerken te begrijpen en te weten hoe de tekens te interpreteren die de natuur ons stuurt. » Aldus worden de wijnen gemaakt volgens de regels van de biodynamie, met extreem respect voor de bodem en de plant. Kwaliteit heeft voorrang boven de kwantiteit die zeer beperkt is, en iedere fles is genummerd.De cuvée Cruz de Alba lagert 15 maanden in eiken vaten en na het bottelen nog ten minste 8 maanden in de kelders. Deze uitzonderlijke wijn weerspiegelt perfect de buitengewone kwaliteiten van het terroir: Ribera del Duero op zijn best. Een grote, robuuste wijn, met aangename, goed geïntegreerde tannines.

Enaria, Bodegas Monte Blanco, Rueda

Rueda,in het noordwesten van Spanje is de naam van het wijngebied en tevens de naam van het stadje, niet ver van Valladolid. Een gebied met een lange geschiedenis van meer dan 500 jaar wijnbouw. De wijn gemaakt van de verdejo-druif heeft een glinsterende, licht citroengele kleur. Fruitige aroma’s eigen aan de Verdejo druif, gecombineerd met nuances van perzik en venkel. Een frisse wijn met een mooie structuur en uitstekende balans. Het originele etiket van Enaria is een eerbetoon aan de kunstenaar Antoni Gaudí.