Champagne Taittinger (sinds 1734)


De standvastige excellentie van de cuvées en reputatie van het wereldvermaarde champagnehuis Taittinger hoeft geen verder betoog. Zij is een van de laatste grote huizen die met trots de naam draagt van zowel haar oprichters in 1734 als van de huidige beheerders. Met een oppervlakte van ruim 288 ha, verspreid over 37 verschillende crus, waaronder de beste van de appellatie, vertegenwoordigt Taittinger de tweede grootste wijngaard in Champagne. Het was Pierre-Emmanuel Taittinger, bijgestaan door zijn twee kinderen Vitalie (Marketing directeur) en Clovis (Export directeur), die in 2007 besliste om het champagnehuis zijn familiale dimensie terug te geven. Chardonnay is het handelsmerk in alle Taittinger cuvées, die hun unieke, flatterende en gulle stijl feestelijk bestempelt. Het Taittinger moment onderga je en deel je op het ritme van zijn verschillende cuvées.

Champagne Taittinger Brut Réserve

Champagne Taittinger is er trots op om, zonder enige uitzondering, elk jaar opnieuw een brut te produceren met een groot deel chardonnay en met een minimum van 3 jaar veroudering in de kelder. De bubbels zijn fijn en het schuim is aanhoudend. De zeer expressieve en open neus is zowel fruitig als getoast. Hij heeft aroma's van perzik, witte bloemen (meidoorn, acacia) en vanille.

Prijs vanaf €38,59

Champagne Taittinger Nocturne "City Lights"

Champagne Taittinger "Nocturne" is een uitzonderlijke champagne, samengesteld uit de drie champagnedruiven (chardonnay, pinot noir en pinot meunier) met een uitzonderlijke rijping van 4 jaar in wijnkelders. Taittinger Nocturne laat zich het beste genieten in de loop van de namiddag of laat in de avond. Het bijzondere ontwerp van deze fles draagt bij tot zijn uitzonderlijke karakter.

Prijs vanaf €44,25

Champagne Taittinger Brut Prestige Rosé

Deze rosé champagne bestaat uit een selectie van de beste pinot noirs en een groot gedeelte chardonnay. Hij geeft perfect de elegante en delicate stijl van het champagnehuis Taittinger weer. Uitbundig van kleur, fris in de neus. Levendig, fris, fruitig en knapperig op de tong. Een grootse rosé champagne.

Prijs vanaf €47,39

Champagne Taittinger Prélude Grands Crus

Een "grand cru" blend van 50% chardonnay en 50% pinot noir. Deze champagne verbindt finesse met complexiteit en heeft een zeer goede verhouding tussen frisheid en aromatische expressie.

Prijs vanaf €53,45

Champagne Taittinger Les Folies de la Marquetterie

De champagne "van het domein" is samengesteld uit 45% chardonnay en 55% pinot noir. Beiden zijn uitsluitend afkomstig van de wijngaarden rond de Château de la Marquetterie. Het volle en harmonieuze karakter borrelt naar boven in deze krachtige gestructureerde cuvée.

Prijs vanaf €55,50

Champagne Taittinger Rosé "City Lights"

Deze champagne is de verleider van de avond, sprankelend, schitterend en bekoorlijk.

Prijs vanaf €55,95

Champagne Taittinger Brut Millésimé

Deze grote gastronomische champagne werd gemaakt van "grand cru" percelen, waarvan 50% chardonnay, afkomstig van de Côte des Blancs, en 50% pinot noir van de Montagne de Reims. Hij wordt enkel gemaakt bij uitzonderlijke oogst van superieure kwaliteit. Goudgele kleur, geuren van compote fruit, soepel en vol in de mond.

Prijs vanaf €56,45

Champagne Taittinger "Collection" Sebastião Salgado

Elk kunstwerk is een mysterie van bij zijn oorsprong. De "vin de Champagne", symbolisch produkt bij uitzondering, en dit omwille van zijn affectieve waarde, heeft veelal als oorsprong de aandacht van zijn ontwerper vast te leggen. De champagne Taittinger verbond zich ertoe een brug te leggen tussen twee werelden die ver uit elkaar liggen, enerzijds de kunst en anderzijds de industrie. Zo vervult zij haar taak, door verschillende befaamde kunstenaars te vragen om deze "vin de Champagne" en zijn mysteries, doorheen zichzelf uit te drukken. Alzo inaugureerde Victor Vasarely in 1983 de reeks die naderhand werd verrijkt met handtekeningen van Armand, André Masson, Vierra da Silva, Roy Lichtenstein, Hans Hartung, Toshimitsu, Imai, Corneille, Matta, Zao Wou-Ki, Rauschenberg, Amadou Sow en uiteindelijk Sebastião Salgado.

Prijs vanaf €199,00