Château Bel Evêque, Corbières, Pierre Richard


Pierre Richard vertelt ons graag dat zijn passie voor wijn is ontstaan uit bewondering voor het landschap van de Corbières. Een landschap bedekt met geërodeerde keien en gevangen tussen twee oververhitte vijvers. Met de neus in dit geurige land, met de neus tussen druiventrossen gevuld met zon, met de neus in fusten vol van houttoetsen en tenslotte met als beloning, een wijnglas gevuld met alles dat er in opgenomen kan worden : de terroir, de wind en de zon. Wat een mooi beroep wijnbouwer!

Démon de l'Évêque, Corbières Blanc, Pierre Richard

Sinds 1980 wijdt acteur Pierre Richard zich met veel passie aan zijn wijngaard in Gruissan, gelegen in het massief van La Clape, dichtbij Narbonne. Deze witte cuvée is tamelijk uitzonderlijk : aroma's van wijnstok bloesem met een muntachtige toets.

Prijs vanaf €12,25

Château Bel Evêque, Corbières Rosé, Pierre Richard

Sinds 1980 wijdt acteur Pierre Richard zich met veel passie aan zijn wijngaard in Gruissan, gelegen in het massief van La Clape, dichtbij Narbonne. Pierre Richard maakt er onder andere een heerlijke zomerse rosé. We proeven aromatisch rood fruit met een zachte en aangename afdronk met verse amandelen op het einde.

Prijs vanaf €13,50

Château Bel Evêque, Corbières, Pierre Richard

Pierre Richard vertelt ons graag dat zijn passie voor de wijn zijn oorsprong kent vanuit het dorre landschap van de Corbières. Met de neus in dit geurende land, met de neus tussen druiventrossen gevuld met zon, met de neus in fusten met intense houtgeuren en tenslotte als beloning, een wijnglas gevuld met dit alles : de terroir, de wind en de zon. Wijnbouwer, wat een mooi beroep!

Prijs vanaf €16,60

Château Bel Evêque "Cuvée Cardinal", Corbières, Pierre Richard

Dit is de top cuvée van Pierre Richard. Wat zit er in? Veel syrah, een beetje mourvèdre, een milieuvriendelijke wijnbouw, een manuele oogst, een lange maceratie en een vatlagering. Het resultaat? Uitstekend! Dit is een intense, kruidige en fruitige wijn met een mooie lange afdronk.

Prijs vanaf €23,15