Château Chasse Spleen, Moulis, Cru Bourgeois Exceptionnel


Chasse-Spleen is een wijngaard van 80 ha gelegen op de hoogste heuvel van Grand Poujeaux. Dit wijngoed werd steeds door vrouwen beheerd. Weduwe Castaing richtte het kasteel op na een nalatenschap. Ruime tijd na het klassement van 1855 suggereerde de bevriende dichter Baudelaire de naam van het kasteel. Heden wordt het eigendom beheerd door Céline Villars, eveneens eigenaar van Camensac. Een onafhankelijk perceel van 30 ha wordt apart gevinifieerd als Château Gressier Grand Poujeaux en 2 ha worden voorbehouden voor de productie van de witte wijn van Chasse-Spleen. De tweede wijn: L’Oratoire de Chasse-Spleen is een lichtere moulis die vlugger op dronk is.

Château Gressier Grand Poujeaux, Moulis Cru Bourgeois Supérieur

Château Gressier Grand Poujeaux is altijd het vlaggenschip van de appellatie moulis geweest. Gekend omwille van zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Diep rode kleur, neus van zwart fruit en specerijen, lichtjes getoast, zeer geconcentreerd en met een goed bewaarpotentieel.

Prijs vanaf €21,70

L'Oratoire de Chasse Spleen, Moulis

Deze tweede wijn van dit beroemde kasteel doet je denken een aan boek van Baudelaire. Aroma's van rood fruit, gekonfijte kersen en rokerige toetsen. Een lekkere wijn met zijdezachte tannines en een lange afdronk.

Prijs vanaf €22,70

Château Chasse Spleen, Bordeaux Blanc

Een bijzondere witte wijn uit de bordeaux appellatie (médoc is enkel rood) van het beroemde domein Chasse-Spleen, die slechts een klein gedeelte wit produceert. 60% semillon en 40% sauvignon werden gedurende 1 jaar op eiken vaten gerijpt. Een vleugje hout en aroma's van bloemen en fruit (witte perzik, exotische vruchten).

Prijs vanaf €25,45

Château Chasse Spleen, Moulis Cru Bourgeois Exceptionnel

Wijn met een uitstekende reputatie, afkomstig van een wijngaard die zo'n 100 ha groot is. Aroma's van rode vruchten, rond, vlezig en met mooi geïntegreerde tannines en houterigheid.

Prijs vanaf €36,95