HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Château des Eyssards, Bergerac


Château des Eyssards, een prachtig wijndomein met 55 hectare wijngaarden, wordt geëxploiteerd door Pascal Cuisset, één van de meest getalenteerde wijnmakers in de regio. Hoewel Pascal de meest moderne vinificatie technieken gebruikt, blijft zijn diepe overtuiging: «goede druiven maken goede wijn, en het werk gebeurt voornamelijk in de wijngaard ». Dat deze overtuiging in de praktijk wordt toegepast is duidelijk herkenbaar in zijn wijnen, gul en goed gemaakt: « steeds een glas vol druiven ». Flavie Cuisset staat tegenwoordig haar vader met raad en daad bij op de exploitatie.

Côtes de Bergerac Moelleux, Château des EyssardsChâteau des Eyssards, Bergerac

Pascal Cuisset bracht in deze knapperige, frisse en fruitige wijn de drie variëteiten van de appellatie samen, met name sauvignon, semillon en muscadelle.

Prijs vanaf €6,50

Bergerac Rouge, Château des EyssardsChâteau des Eyssards, Bergerac

Een rode bergerac die gemaakt werd van rijpe merlot en cabernet franc druiven. Het is een karakterwijn met robijnrode kleur, aroma's van bosvruchten en kruidige toetsen.

Prijs vanaf €6,70

Bergerac Blanc, Château des EyssardsChâteau des Eyssards, Bergerac

Een,zeer mooie, fruitige bordeaux blend (sauvignon en sémillon) met aroma's van appel, citrus en een fijne kruidige toets.

Prijs vanaf €6,70

Bergerac Rosé, Château des EyssardsChâteau des Eyssards, Bergerac

Deze rosé is gemaakt van 2 grootse druivensoorten : merlot, die hem zijn rondheid geeft, en cabernet sauvignon die zorgt voor een stevig karakter. Een gestructureerde kersenrode rosé met aroma's van rood zomerfruit.

Prijs vanaf €6,70