Château des Eyssards, Bergerac


Château des Eyssards, een prachtig wijndomein met 55 hectare wijngaarden, wordt geëxploiteerd door Pascal Cuisset, één van de meest getalenteerde wijnmakers in de regio. Hoewel Pascal de meest moderne vinificatie technieken gebruikt, blijft zijn diepe overtuiging: «goede druiven maken goede wijn, en het werk gebeurt voornamelijk in de wijngaard ». Dat deze overtuiging in de praktijk wordt toegepast is duidelijk herkenbaar in zijn wijnen, gul en goed gemaakt: « steeds een glas vol druiven ». Flavie Cuisset staat tegenwoordig haar vader met raad en daad bij op de exploitatie.

Côtes de Bergerac Moelleux, Château des Eyssards

Pascal Cuisset bracht in deze knapperige, frisse en fruitige wijn de drie variëteiten van de appellatie samen, met name sauvignon, semillon en muscadelle.

Prijs vanaf €6,75

Bergerac Blanc, Château des Eyssards

Een,zeer mooie, fruitige bordeaux blend (sauvignon en sémillon) met aroma's van appel, citrus en een fijne kruidige toets.

Prijs vanaf €6,95

Bergerac Rouge, Château des Eyssards

Een rode bergerac die gemaakt werd van rijpe merlot en cabernet franc druiven. Het is een karakterwijn met robijnrode kleur, aroma's van bosvruchten en kruidige toetsen.

Prijs vanaf €6,95

Bergerac Rosé, Château des Eyssards

Deze rosé is gemaakt van 2 grootse druivensoorten : merlot, die hem zijn rondheid geeft, en cabernet sauvignon die zorgt voor een stevig karakter. Een gestructureerde kersenrode rosé met aroma's van rood zomerfruit.

Prijs vanaf €6,95

Château des Eyssards, Cuvée Prestige, Bergerac Blanc

Een assemblage van sauvignon, semillon en muscadelle. De gisting en lagering gebeuren in franse eiken vaten. De wijn bezit aroma's die aan edele pessac-leognan doen denken maar wel iets lichter van smaak en lichter verteerbaar.

Prijs vanaf €10,74

Château des Eyssards, Cuvée Prestige, Bergerac Rouge

Deze wijn is samengesteld uit merlot, cabernet franc en cabernet sauvignon en wordt een jaar in franse eiken vaten bewaard. De wijn bezit het karakter van grote namen in Bordeaux met edele tannines, ondersteund door een houten toets waarbij hij ook een paar jaar bewaard kan worden.

Prijs vanaf €10,74