HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Château L'Hospitalet, Languedoc "La Clape"


Gevestigd op een oud eiland tussen Narbonne en de Middellandse Zee, bestrijkt het Château l’Hospitalet, maatschappelijke zetel van de vennootschap Gérard Bertrand, 1000 ha mediterraan gebied en 82 ha wijngaarden op een bijzonder stuk grond in het hart van La Clape in Coteaux du Languedoc. De situatie van l’Hospitalet verschaft de natuurlijke omstandigheden die de perfecte voedingsbodem vormen voor de productie van uitstekende wijnen. Le Château de l’Hospitalet is een bekend wijnbouwgebied, maar ook een plaats met veel wijntoerisme en een kelder voor wijnproeverijen. Het is een uniek hotelconcept bestaande uit 38 luxe kamers met uitzicht op de wijngaarden. Er is een restaurant met een eenvoudige doch verfijnde keuken met een groot assortiment wijnen in een moderne bistrotomgeving. In de zomer is er een jazzfestival met bekende artiesten, worden er artiesten- en ambachtsliedenateliers georganiseerd met afwisselende optredens en een schildersgalerie. Daarnaast worden er het hele jaar door verschillende evenementen georganiseerd om alle bezoekers kennis te laten maken met de mediterrane levenskunst.

Château L'Hospitalet Blanc, Coteaux du Languedoc La Clape, Gérard BertrandChâteau L'Hospitalet, Languedoc "La Clape"

Drie typische variëteiten (bourboulenc, vermentino en grenache blanc) die samen gedurende acht maanden in eikenhouten vaten gerijpt worden, levert dit verrassende resultaat op. Geuren van citrus, abrikoos evoluerend naar honing en houtachtige toetsen (vanille).

Prijs vanaf €15,85

Château L'Hospitalet Rouge, Coteaux du Languedoc La Clape,Château L'Hospitalet, Languedoc "La Clape"

De steenachtige bodem van het massief van La Clape, het zonnige klimaat en de winderige kust zijn natuurelementen die ervoor zorgen dat wijnen gemaakt van syrah, grenache en mourvèdre geconcentreerd zijn en gedomineerd worden door aroma's van kruiden en rijp fruit. In de mond fijne en zijdeachtige tannines die het fruitige, frisse karakter van deze wijn benadrukken.

Prijs vanaf €15,85

Château L'Hospitalet Blanc, Grand Vin, Coteaux du Languedoc La ClapeChâteau L'Hospitalet, Languedoc "La Clape"

Een grote wijn die werd samengesteld uit roussanne, vermentino, viognier en bourboulenc : 4 druivensoorten die gecultiveerd werden op een stuk rots aan de Côte Narbonnaise. Hij onderging een veroudering van 8 maanden op eiken vaten en heeft een krachtige en frisse neus van citrusfruit, peer, kweepeer, aroma's van mediterrane kruiden, anijs en een vleugje geroosterde hazelnoot. In de mond vertoont hij veel finesse en mineraliteit met een fijne afdronk van acacia honing.

Prijs vanaf €36,45

L'Hospitalitas, Coteaux du Languedoc La Clape, Gérard BertrandChâteau L'Hospitalet, Languedoc "La Clape"

"L'Hospitalitas" is het paradepaardje van kasteel L' Hospitalet, gelegen aan de kust ten zuiden van Narbonne. Explosieve neus, aroma's van viooltjes, rijp fruit en geroosterde vleugjes.

Prijs vanaf €44,00