HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Château Sociando-Mallet, Haut Médoc


We kunnen niet spreken over dit kasteel van 85 ha in Saint-Seurin de Cadourne, ten noorden van Saint-Estèphe, zonder eerst de oprichter ervan te vermelden : Jean Gautreau. Een opmerkelijk man met wie we intensief samengewerkt hebben in het verleden. In 1969 verwierf hij dit domein waarvan de wijngaarden op vrij arme, kalkhoudende kleigrond liggen en aangeplant zijn met 55% cabernet sauvignon, 40% merlot en 5% cabernet franc. Het kasteel produceert een tweede wijn, de Demoiselle de Sociando-Mallet.

La Demoiselle de Sociando-Mallet, Haut MédocChâteau Sociando-Mallet, Haut Médoc

Dit kasteel met 85 ha aan eigendom stelt zijn 2e wijn voor, afkomstig van één van de beste terroirs van de Haut-Médoc. Hij heeft meer fond dan zijn grote broer, hij is fruitiger, werd minder lang vatgerijpt en hij moet sneller gedronken worden.

Prijs vanaf €23,75

Château Sociando-Mallet, Haut MédocChâteau Sociando-Mallet, Haut Médoc

Zijn specifieke kwaliteiten heeft hij te danken aan het terroir, de lange maceratie, een strenge selectie, maar vooral door de oude wijnstokken, die grootse wijnen voortbrengen. De veroudering van 1 jaar op eiken vaten van Allier, zorgt voor verfijning. De wijn heeft een zeer speciaal boeket met overheersend rood en zwart fruit en met een aroma van framboos. De smaak is krachtig en intens en de wijn heeft een ongebruikelijk bewaarpotentieel.

Prijs vanaf €34,85