HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Château Yon-Figeac, Saint-Émilion Grand Cru Classé


In 2005 besloot de industrieel Alain Château een bladzijde om te slaan en een nieuwe uitdaging aan te gaan met een activiteit die dichter bij zijn passies staat. Vervolgens kocht hij het prestigieuze Château Yon-Figeac, Saint-Emilion Grand Cru Classé. Een domein van 24 ha in een stuk beplant met 80% merlot en 20% cabernet franc. De ligging is ideaal, in het beste terroir van Saint-Emilion (dat van Figeac en Cheval Blanc). Een extra bewijs van kwaliteit : de tweede wijn is geclassificeerd als saint-émilion grand cru. Cécile Pitois' werk heet "(++-)" omdat het assembleren van wijnen voor haar een compositie van evenwicht is tussen het optellen en aftrekken van componenten. De kunstenaar geeft hier vorm aan door middel van twee silhouetten : Madame soleil en Monsieur pluie, die de complementariteit van de ingrediënten van de wijnproductie symboliseren.

Les Roches de Yon-Figeac, Saint-Émilion Grand CruChâteau Yon-Figeac, Saint-Émilion Grand Cru Classé

Deze Château met 25 ha wijngaarden in handen van 1 eigenaar, bevindt zich op hetzelfde grondgebied als Figeac en Cheval Blanc. De wijn is een blend van 80% merlot en 20% cabernet franc. Deze "second vin" heeft de eigenschappen van een grote Saint-Émilion: souplesse, fruit en elegantie.

Prijs vanaf €19,55

Château Yon-Figeac, Saint-Émilion Grand Cru ClasséChâteau Yon-Figeac, Saint-Émilion Grand Cru Classé

Château Yon-Figeac, waarvan de wijngaarden nog op traditionele wijze bewerkt worden volgens het advies van oenoloog Denis Dubourdieu, verbetert zichzelf voortdurend. Deze wijn onthult een breed palet aan fruitaroma's, fluweelzachte tannines en een groot bewaarpotentieel.

Prijs vanaf €37,95