Chili


De vraag naar wijnen uit Chili ligt momenteel op een ongelooflijk hoog peil. Dit land is dan ook geografisch uniek, origineel en erg beschermd: 4000 km lang en slechts 100 à 200 km breed. In het noorden ligt de woestijn, in het westen de oceaan, in het zuiden het ijs en de vlakten van Patagonië en ten oosten de bergketens van de Andes.
De wijngaarden, die dateren uit de helft van de 16de eeuw, zijn samengesteld uit de grote Europese druivensoorten, zoals cabernet sauvignon, merlot, sémillon of sauvignon. Sommige stokken zijn "franc de pied" geplant, d.w.z. niet geënt op onderstokken, omdat phylloxera in dit land weinig bedreiging vormde. De wijnbouw is voornamelijk geconcentreerd in de centrale vallei rond Santiago en beslaat bij benadering zo'n 110.000 hectare, hetgeen ongeveer even groot is als het wijnbouwgebied van Bordeaux. De zeldzame druivensoort carmenère, die voorheen aangeplant werd in Bordeaux maar daar geen succes meer kent, zorgt voor een toenemende productie van originele Chileense rode wijnen.

Cabernet sauvignon "Estate Series", Errazuriz

De druiven zijn gedeeltelijk afkomstig van de Maipo Vallei (met een Atlantisch klimaat) en van Aconcagua (met een Mediterraan klimaat). Deze blend met aroma s van rijp rood fruit (cassis) en kruiden (zwarte peper) wordt ondersteund door soepele, zijdezachte en fijne tannines, dankzij een veroudering van 12 maanden op eiken vaten.

Prijs vanaf €9,95

Carménère "Estate Series", Errazuriz

Samengesteld uit 89% carmenère, 9% petite syrah en 2% tempranillo. De druiven komen van de vallei van Aconcagua waar er een Mediterraan klimaat heerst. De wijn vertoont uitgesproken aroma's van zwart fruit, vijgen en een toets van muskaatnoot en peper. Hij werd gedurende 8 maanden op eiken vaten gerijpt.

Prijs vanaf €9,95

Los Vascos, Cabernet Sauvignon, Colchagua, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

De verschillende jaargangen van de cabernet sauvignon van Los Vascos hebben als gemeenschappelijke kenmerken: de rijpheid van het fruit, de aromatische frisheid en de soepele en vlezige structuur. De kleur is helder robijnrood en de neus is mooi fruitig met aroma's van zwarte kersen, frambozen en pruimen, afgewerkt met een subtiele kruidigheid. Het is een zijdezachte, smakelijke wijn met een soepele tanninestructuur. Een grote klassieker.

Prijs vanaf €11,00

Los Vascos, Chardonnay, Casablanca, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

De chardonnay van Los Vascos is een frisse en delicate wijn met een mooi evenwicht. Hij is smakelijk, fris en aangenaam en zijn fruitige karakter is aanhoudend. In de neus krijgen we een explosieve aromatische expressie van meloen, banaan, grapefruit en exotisch fruit.

Prijs vanaf €11,00

Los Vascos, Sauvignon Blanc, Casablanca, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)

De sauvignon blanc van Los Vascos is levendig in de mond en wordt gekenmerkt door pure, intense fruitsmaken. Zeer expressieve neus (citrus, pompelmoes en exotisch fruit) die versterkt wordt door de typische buxusgeur van de sauvignondruif.

Prijs vanaf €11,00

Sauvignon blanc Aconcagua Costa, Errazuriz

Aconcagua Costa maakt deel uit van de kustregio en ligt aan de voet van de hoogste berg van Amerika. Het koele en zonnige klimaat draagt bij tot een mooi bouquet van citrus en tropisch fruit aangevuld met een beetje perzik op een vegetale achtergrond. In de mond is hij fris, lekker en persistent met subtiele minerale toetsen.

Prijs vanaf €14,75

Cabernet sauvignon "Max Reserva", Errazuriz

Assemblage van 87% cabernet sauvignon, aangevuld met petit verdot en cabernet franc, afkomstig van wijngaarden uit de geklasseerde regio's II en V van de Aconcagua Vallei, waar de druiven een uitstekende rijpheid bereiken. Deze jonge wijn werd gedurende 12 maanden op eiken vaten gerijpt (waarvan 25% nieuwe) alvorens hij gebotteld werd. In de neus veel rood en zwart fruit en een lichte kruidigheid. De smaak is fris, gestructureerd en wordt ondersteund door zijdeachtige en fluweelzachte tannines.

Prijs vanaf €15,95

Carmenère, "Max Reserva" Errazuriz

Deze inheemse druivensoort wordt geteeld in het warmste gedeelte van de Aconcagua Vallei, ten noordwesten van Santiago. Hij heeft een heerlijk bouquet van fruit (pruimen en vijgen), kruiden (paprika, peper), zwarte olijven, koffie en chocolade.

Prijs vanaf €15,95

Chardonnay "Max Reserva", Errazuriz

100% chardonnay, gemaakt met druiven afkomstig van Aconcagua Costa, gelegen aan de voet van de hoogste berg van Amerika, maar ook van wijngaarden uit een koeler klimaat, aan de rand van de oceaan. Krachtige wijn met veel citrusfruit, papaja en een vleugje getoast brood, dankzij de veroudering van 10 maanden in eiken vaten.

Prijs vanaf €15,95