Collin Bourisset, Beaujolais & Maconnais (sinds 1821)


Het domein Collin-Bourisset, dat in 1821 werd opgericht, is een van de oudste wijnhuizen van de Beaujolais. Het is gelegen in de nabijheid van de belangrijkste spoorweglijn Parijs-Lyon-Marseille, langs de Saône. Haar bevoorrechte ligging, op de grens met de Beaujolais en de Mâconnais, zorgde ervoor dat men ten huize Collin-Bourisset steeds kon profiteren van de meest zeldzame wijnen afkomstig van de beste wijngaarden. Collin-Bourisset is ook eigenaar van een 5 hectare groot domein in Moulin à Vent en hij is sinds 1926 exclusieve distributeur van het beroemde Moulin à Vent des Hospices. Na 193 mooie jaren in de gebouwen van Crêches-sur-Saône, werd er in 2014 een nieuwe start gemaakt. Grégory Barbet, momenteel hoofd van het huis Collin-Bourisset, verhuisde naar Château de la Terrière in Cercié, aan de voet van de Mont Brouilly, dichter bij de wijngaarden van Moulin à Vent des Hospices.

Gamay noir, les Pierres Dorées, Beaujolais Louis Bourisset

"Deze wijn is ideaal bij de lunch." aldus Louis Bourisset, een accountant die nadien zijn eigen wijnbedrijf oprichtte. Gamay noir, afkomstig van de "Pierres Dorées" regio in het zuiden van Beaujolais, zorgt zowel voor vlezige en kruidige wijnen, als ronde en fruitige met een frisse en smakelijke afdronk.

Prijs vanaf €10,15

Morgon Côte du Py, l'Authentique, Vieilles Vignes, Collin Bourisset

Côte du Py vernoemd naar de oude vulkaan Puy, is de meest gereputeerde plaats van Morgon. De wijn heeft een diepe granaatrode kleur en geeft rijp steenfruit weer, waaronder kers en pruim. Het is een echte verleider door zijn veelvuldigheid aan smaken in de mond en hij heeft bovendien een groot bewaarpotentieel.

Prijs vanaf €15,65

L'Authentique Mâcon-Chardonnay, Vieilles Vignes, Collin Bourisset

Deze chardonnay kreeg de naam "Authentique" omdat hij afkomstig is van het gelijknamige dorpje Chardonnay-les-Mâcon. Bovendien wordt deze wijn volgens traditie gedurende 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt. Het boeket van witte bloemen en mooi rijp fruit wordt ondersteund door evenwichtige houttoetsen die hem een opmerkelijke lange afdronk geven.

Prijs vanaf €16,55