De Kleine Bourgogne

Bouchard Aîné & Fils, Bourgogne (since 1750)

Gerenommeerd huis dat sinds 1750 wereldwijd bekend staat als ambassadeur van de Bourgognewijnen. De Bourgognes Bouchard Aîné & Fils hebben, door de verfijnde vinificatie van de verschillende cuvées, een unieke stijl en zijn van een onberispelijke kwaliteit. Meermaals werden de wijnen. Bouchard Aîné & Fils bekroond door de Tastevinage en door de Guide Hachette .

Domaine la Marche, Mercurey

Domein la Marche, eigendom van het wijnhuis Louis Max, is een juweel van een wijngaard. Het is een van de grootste biologische wijndomeinen in Bourgogne. Stelt u zich eens voor: 20 hectare, gedeeltelijk beploegd door het trekpaard Baronne, om een lichte, luchtige en vooral levendige grond te bekomen, die de karakteristieken van de bodem weergeeft en de wijnstok gunstig beïnvloedt. De opbrengsten worden perfect gecontroleerd om een uitstekende concentratie van de druiven te verkrijgen. De oogst die 100% manueel gebeurt, wordt in kratten getransporteerd om te voorkomen dat de druiven onderweg worden geplet of geoxideerd. Na een zorgvuldige traditionele vinificatie, door zwaartekracht en onder toeziend oog van technisch directeur David Duban, worden de wijnen in de eeuwenoude kelders gerijpt op Franse eiken vaten, waarvan een derde op nieuwe eik. Tot ons grote plezier is dit prachtdomein, dat op de meest prestigieuze tafels van New York tot Moskou en Tokio prijkt, eindelijk verkrijgbaar in België.

Remoissenet Père & Fils

Het huis Remoissenet Père & Fils, gevestigd in het historische centrum van Beaune, is van oudsher een aanhanger van verantwoorde wijnbouw en beperkte opbrengsten. Roland Remoissenet besluit in 2004 om zijn levenswerk over te dragen aan de voormalig directeur van het huis Jadot, Bernard Repolt. Bijzonder gehecht aan het «terroir», evenals zijn œnoloog, Claudie Jobart, dochter van Laurence Jobart, die 30 jaar de œnoloog was bij Drouhin. Het huis Remoissenet beheert 40 ha wijngaarden in de Côte de Beaune, Côte de Nuits en de Côte chalonnaise en bezit 13 ha wijngaarden waaronder gereputeerde percelen in de Beaune Premier Cru. De wijnen geproduceerd door het tandem Bernard - Claudie getuigen van grote precisie, vertegenwoordigen het terroir en worden met uiterste zorg voor kwaliteit gebotteld door het huis. Bernard Repolt houdt ervan om het weer als zijn bijzondere partner te beschouwen ...