HOTLINE : 02 / 583 57 51 van maandag tot vrijdag van 8:30 tot 12:30 en van 13:30 tot 16:45

Domaine Bousquet, Argentine (Bio)


Toen Fransman Jean Bousquet in 1997 op zoek was naar nieuwe horizonten en wijngaarden om kwaliteitswijnen te maken, besloot hij zich te vestigen in de gemeente Tupungato nabij Mendoza (Argentinië). Hij stichtte er Domaine Bousquet en wist zijn visie over organische wijnbouw te realiseren dankzij zijn typerende gedrevenheid en rijke ervaring, die drie generaties terug gaat. Sublieme wijngaarden aan de voet van de Andes op zowat 1200 meter hoogte zijn het resultaat. Opvolging is verzekerd door Jean’s kinderen, Anne, haar compagnon Labid Ameri en Guillaume Bousquet. Zij namen de fakkel over met dezelfde hoge eisen inzake consistentie en kwaliteit.

Torrontes & Chardonnay, Domaine BousquetDomaine Bousquet, Argentine (Bio)

Deze biologische witte wijn brengt de frisse en zeer fruitige torrentes-druif samen met de chardonnay-druif, die het geheel een floraal en fruitig karakter geeft.

Prijs vanaf €9,30

Malbec, Domaine BousquetDomaine Bousquet, Argentine (Bio)

Malbec, de karakteristieke druif van Argentinië, werd door de fam. Bousquet op maagdelijke bodem aangeplant. De wijn is buitengewoon, zonder kunstmatig houtgebruik. In de neus zwart fruit, pruimen en cassis, vermengd met kruiden zoals zwarte peper, gevolgd door hints van chocolade. De aanzet is soepel met ronde smaken en zijdezachte tannines en met een aanhoudend aroma.

Prijs vanaf €9,30

Chardonnay "Reserva" Domaine BousquetDomaine Bousquet, Argentine (Bio)

Zes maanden rijping op Frans eiken vaten geven deze geconcentreerde chardonnay een lange afdronk en subtiele aroma's van rijp fruit en hout.

Prijs vanaf €12,60

Malbec "Reserva", Domaine Bousquet, ArgentinaDomaine Bousquet, Argentine (Bio)

Deze rode wijn, gemaakt met druiven afkomstig van een biologisch gecultiveerde wijngaard, bestaat uit 85% malbec, aangevuld met syrah, merlot en cabernet sauvignon. Hij heeft enkele maanden in Franse eiken vaten gerijpt.

Prijs vanaf €12,60

Chardonnay & Pinot Noir Brut, Domaine BousquetDomaine Bousquet, Argentine (Bio)

Prachtige ontdekking, gemaakt met chardonnay en pinot noir zoals in Champagne, echter afkomstig van het grootste biologische wijndomein van Argentinië. Hij heeft een prachtige crèmekleurige mousse met een licht goudgroene kleur, waaruit aroma's van limoen en appel ontsnappen. De frisheid en natuurlijke fruitigheid versterken de afdronk.

Prijs vanaf €14,50

Malbec "Grande Reserve", Domaine BousquetDomaine Bousquet, Argentine (Bio)

Deze krachtige en complexe "Grande Réserve" van 100% biologisch gecultiveerde malbec, onthult aroma's van rijp zwart fruit en getoast hout.

Prijs vanaf €17,85

Ameri, Tupungato Single Vineyard, Domaine BousquetDomaine Bousquet, Argentine (Bio)

De magische combinatie van 65% malbec, 20% cabernet sauvignon, 10% syrah en 5% merlot die 15 maanden in eikenvaten van 400 liter heeft gerijpt, zorgt voor mooie aroma's van bramen, frambozen en kruiden in de neus, hij is vol in de mond en heeft een lange afdronk.

Prijs vanaf €24,85