Domaine des Genaudières, Muscadet


Dit familiedomein, dat sinds 1635 actief is, drukt haar stempel op het ecologische behoud door biodiversiteit toe te passen. De bosjes, hagen en braakland met de Loire als achtergrond, maken het rustieke decor helemaal af. De ligging van de wijngaarden, ten noorden van de Loire, op heuvels naar het zuiden gericht en de natuurlijke ontwikkeling, dragen bij tot een perfect uitgebalanceerde wijn die langer, zachter en fruitiger is dan zijn broer van Sèvre & Maine. De appellatie Coteaux de la Loire staat hiervoor gekend, terwijl de wijnbouwer zelf alle eer toekomt op agrarisch gebied.

Muscadet-coteaux-de-la-Loire sur Lie, Domaine des Genaudières

De familie Athimon waakt sinds 1635 over dit domein dat gelegen is aan de oevers van de Loire en geniet van een zuid-zuidoost oriëntatie. De rivier vormt een natuurlijke doorgang van wind die de druiven beschermt, droogt en tot een perfecte maturiteit laat groeien. Een natuurlijke vegetatie met onder andere onkruid en gras beschermt de wijngaarden van natuurlijke predatoren en geeft uiting aan het respect voor de natuur. Het zijn praktijken die dan ook zeer getypeerde terroir-wijnen voortbrengen.

Prijs vanaf €10,50

Gamay des Coteaux d'Ancenis, Domaine des Genaudières

Een aangename wijn uit een minder gekende appellatie. Zeer heldere kleur, levendige toetsen van klein rood fruit en met lichte elegante tannines.

Prijs vanaf €12,15