Domaine Laporte, Loire


De 21 hectaren eigen wijngaarden in Sancerre van Maison Laporte worden op biologische wijze gecultiveerd, gecertificeerd sinds de jaargang 2013. De aparte vinificatie per perceel geeft wijnen met karakter, zoals bijvoorbeeld de sancerre « Le Rochoy », waarvan de minerale ondergrond vooral bestaat uit vuursteen. De wijnen van Domaine Laporte staan op de kaart bij de beste restaurants en zijn enkel verkrijgbaar bij kwalitatieve wijnwinkels in zowel Frankrijk als daarbuiten. Dat ze met regelmaat worden bejubeld in diverse gidsen en wedstrijden is dan ook niet te verwonderen.

Sauvignon "Le Bouquet", IGP du Val de Loire, Laporte

Het boeket van deze wijn geeft het typische fruitige karakter van een sauvigon blanc weer met fijne nuances van zowel bloemen als fruit. Het vleugje citrus benadrukt het frisse karakter van de wijn.

Prijs vanaf €12,00

Quincy, "Les Niorles", Laporte

Deze wijn komt uit een minder gekende, kleine appellatie aan de oevers van de Cher, waar het huis Laporte het beste uit de sauvignon blanc druif haalt.

Prijs vanaf €19,15

Menetou Salon Blanc, Domaine Laporte

De wijngaard Menetou-Salon bevat slechts 330 hectare en is geplant op kalksteenafzettingen die bevorderlijk zijn voor de expressie van de aroma's van de sauvignon.

Prijs vanaf €19,75

Sancerre Rosé "Les Grandmontains" Bio, Domaine Laporte

Deze verleider heeft alles te danken aan de symbiose van zijn lichte zalmroze kleur, zijn levendig karakter en zijn delicate, frisse aroma's die de expressie zijn van een mooi terroir.

Prijs vanaf €21,20

Pouilly Fumé "Les Duchesses", Laporte

Deze pouilly fumé weerspiegelt de authenticiteit van zijn terroir, namelijk een bodem van silex-steen. In de neus krijgen we typische aroma's van vuursteen die mooi in balans zijn met het zachte, frisse karakter van deze wijn.

Prijs vanaf €22,60

Sancerre Rouge, "Les Grandmontains" Bio, Domaine Laporte

Deze rode sancerre zal u niet alleen bekoren omwille van zijn mooie paarse kleur, maar eveneens omwille van zijn soepelheid en zijn fluweelzachte tannines. Het is een eerbetoon aan de pinot noir in zijn meest zuivere en smaakvolle stijl.

Prijs vanaf €22,80

Sancerre Blanc "Les Grandmontains" Bio, Domaine Laporte

De sancerre "Les Grandmontains" is de ultieme uitdrukking van sauvignon blanc in zijn zuiverste vorm. Sinds de jaargang 2013 zijn de sancerres van het emblematische huis Laporte BIO-gecertifieerd.

Prijs vanaf €23,30

Sancerre Blanc "Le Rochoy" Bio, Terroir Silex, Domaine Laporte

Deze sancerre is een mooi evenwicht tussen elegantie, finesse en een zekere mannelijkheid. De druiven voor "Le Rochoy" zijn gecultiveerd op zeer uitzonderlijke helling met silex ondergrond wat resulteert in een scala aan aroma's en een bijzondere, delicate mineraliteit. Sinds de jaargang 2013 zijn de sancerres van het emblematische huis Laporte BIO-gecertifieerd.

Prijs vanaf €25,45